Açık havada telafi eğitimi

Diyarbakır'da engellilere yönelik açık havada telafi eğitimi

Haberler 12.06.2020 - 00:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi tarafndan engelli bireylere yönelik düzenlenen ancak korona virüs salgn nedeniyle askya alnan kurs ve atölyeler yeniden hizmet vermeye balad. Kurslar, açk havada sosyal mesafe kuralna uyularak gerçekletiriliyor.

Engellilere yönelik farkndalk oluturulup engellerin ortadan kaldrlmas, engellilerin kendi yeteneklerine göre aktiviteler düzenlenmesi amacyla Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Bakanl Engelli ube Müdürlüü tarafndan Sümerpark Ortak Yaam Alannda farkl mesleki kursalar ve atölyeler düzenliyor. El sanatlarndan gitar ve balama kursuna Türk halk müzii korosundan örgü kursuna kadar verilen birçok kurs ve atölye çalmas 16 Mart 2020 tarihinde Korona virüs salgn nedeniyle askya alnmt.

AçIK HAVADA MASKE VE SOSYAL MESAFEYE ÖNEM VERLD

Halk eitim müdürlüklerine bal kurslarn telafi eitimi ad altnda yeniden balamasyla Sosyal Hizmetler Daire Bakanl Engelli ube Müdürlüü de kurs ve atölyelerini balatt. Kurs ve atölyelerin askya alnmas nedeniyle uzun zamandan beri evlerinden çkamayan engelliler, telafi eitiminin ilk gününde düzenlenen moral ve motivasyon etkinliinde bir araya geldi. Sümerpark Ortak Yaam Alannda açk havada maske, mesafe ve temizlik kurallarna dikkat edilerek düzenlenen etkinlikte engelliler, hem arkadalaryla hasret giderdi hem de söylenen türkülere elik etti.

Bir hafta süreyle açk havada yaplacak telafi eitimi süresince balama ve gitar kursu, el sanatlar kursu, Türk halk müzii korosu ile görme engelliler için makrome örgü kursu düzenlenecek.

Ana Sayfaya Git