"Açıköğretim fakültelerinde kalite artacak"

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Açıköğretim fakültesi sınavlarında dört yanlışın bir doğruyu götürmesi uygulamasına ilişkin, "Bu programlardan çıkanların elde ettiği nitelikler, haklar, yetkiler örgündeki ile aynı ise buranın da ölçme ve değerlendirme kalitesinin yükseltilmesi lazım" dedi.

Haberler 25.12.2016 - 12:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

YÖK Bakan Prof. Dr. Yekta Saraç, Açköretim fakültesi snavlarnda dört yanln bir doruyu götürmesi uygulamasna ilikin, Bu programlardan çkanlarn elde ettii nitelikler, haklar, yetkiler örgündeki ile ayn ise burann da ölçme ve deerlendirme kalitesinin yükseltilmesi lazm. Dört yanl bir doruyu götürecek ama eminim ki örencilerimiz daha fazla çaltklarnda bu zorluun üstesinden gelecekler. dedi.

Saraç, Açköretim fakültesiyle ilgili deerlendirmelerde bulundu.

Eitimin bütün kademelerinde nitelii yükseltmenin öncelikleri olduunu vurgulayan Saraç, Yoksa ülkenin gelecek nesilleri üzülür. ifadesini kulland.

Biz örenci dostu YÖK olsun istiyoruz

Açköretim fakültesinde büyükelçi yetitirecek programlardan formasyon alndnda öretmenlik programlarna kadar birçok önemli alan bulunduuna iaret eden Saraç, öyle devam etti:

Ama baklyor, sadece birinci aamay geçince büyükelçi yetitirecek bir programa girebilirim veya öretmen olacak bir programa girebilirim diyebiliyorsunuz. Burada bir çarpklk var. Anadolu Üniversitesi Açköretim Fakültesi gerçekten büyük bir üniversite. çok kapasiteli bir üniversite. Belli alanlarda çok yetkin bir üniversite. Ama ayn zamanda u da var, örenci saysnn fazlal itibaryla dünyada ikinci üniversite. Bu programlarn niteliine baktk, meslek üreten programlar da var bunlarn arasnda. Ölçme deerlendirme usulüne baktk. Gerçekten de eik çok aa belirlenmi, bir de yanllar doruyu götürmüyor.

Bu programlardan çkanlarn elde ettii nitelikler, haklar, yetkiler örgündeki ile ayn ise burann da ölçme ve deerlendirme kalitesinin yükseltilmesi lazm. Amacmz örencilerimizi zorlama, üzme deil. Biz örenci dostu YÖK olsun istiyoruz.

Eitimde ülke menfaatlerinin önemine deinen Prof. Dr. Yekta Saraç, Bu açdan örencilerimiz biraz daha sk çalrlarsa eminim ki bu ii baarrlar. Dört yanl bir doruyu götürecek ama eminim ki örencilerimiz daha fazla çaltklarnda bu zorluun üstesinden gelecekler. deerlendirmesini yapt.

Mutabakat zaptlar romantik bir iliki eklindeki anlamalar deil

Saraç, Türkiyenin son yllarda uygulad Afrika açlm politikas kapsamnda, YÖKün Müslüman Frankofon ülkelere yönelik çalmalarna ilikin de bilgi verdi.

Yeni YÖK olarak yükseköretimin niteliini yükseltmeye ve kaliteye verdikleri önem kadar uluslararaslamay da önemsediklerine iaret eden Saraç, Sadece bir gösterge olarak söylüyorum. Bizden önceki 32 yl boyunca 10 bakan düzeyinde uluslararas mutabakat zapt imzalanrken son 2 ylda ise 13 mutabakat zapt imzaland. bilgisini paylat. Saraç, son mutabakat zaptnn ise Katar ile imzalandn hatrlatt.

Mutabakat zaptlarnn sonuç üretecek nitelikle olmasna dikkat ettiklerini vurgulayan Prof. Dr. Yekta Saraç, Bunlar, romantik bir iliki, biz sizi seviyoruz, siz bizi seviyor musunuz eklindeki anlamalar deil. Üzerinde çalyoruz. Sonuç üretecek anlamalar var ise imzalyoruz. diye konutu.

Tunus, Fas, Cezayir, Cibuti, Sudan bata olmak üzere pek çok ülkeye ziyaretler gerçekletirdiklerine dikkat çeken Saraç, mutabakat zapt imzalanan bu ülkelerle yükseköretim alannda daha sk bir i birlii içine girmek istediklerini bildirdi.

Ana Sayfaya Git