Açıköğretim fakültelerinde "parçalı sınav" uygulaması

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde okuyan öğrencilere, sadece dönem sonu sınavı yapılan proje uygulaması gibi derslerde, parçalı sınava girme şartı getirildi. Parçalı sınavların birleştirilmesiyle dönem sonu sınav notu oluşturulacak ve bu notun, başarı notuna katkısı yüzde 100 olacak.

Haberler 06.09.2017 - 00:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Anadolu Üniversitesi Açköretim, ktisat ve letme Fakültelerinde okuyan örencilere, sadece dönem sonu snav yaplan proje uygulamas gibi derslerde, parçal snava girme art getirildi. Parçal snavlarn birletirilmesiyle dönem sonu snav notu oluturulacak ve bu notun, baar notuna katks yüzde 100 olacak.

Anadolu Üniversitesi Açköretim, ktisat ve letme Fakülteleri Eitim-Öretim ve Snav Yönetmeliinde Deiiklik Yaplmasna Dair Yönetmelik Resmi Gazetede yaymlanarak yürürlüe girdi.

Yönetmelik deiikliine göre, lisans programlarnda birinci yaryldan ders alan örenci beinci ve yedinci yaryllardan, ikinci yaryldan ders alan örenci altnc ve sekizinci yaryllardan, üçüncü yaryldan ders alan örenciler yedinci yaryldan ve dördüncü yaryldan ders alan örenciler sekizinci yaryldan ders alamayacak.

Snavlar çoktan seçmeli, açk uçlu, ksa cevapl, doru-yanl ve eletirme gibi farkl tip sorular içerebilecek.

- En fazla üç dersten baarz olana snav girme hakk

Dersin özelliine göre ara snav, yazl, sözlü, ödev, uygulama, proje ve benzeri ölçme-deerlendirme araçlaryla da yaplabilecek. Sadece dönem sonu snav yaplan proje uygulamas gibi derslerde, parçal snav yaplacak.

Parçal snavlarn birletirilmesiyle dönem sonu snav notu oluturulacak ve bu notun, baar notuna katks yüzde 100 olacak.

En fazla üç dersten baarsz olan ve senato tarafndan belirlenen Açköretim ktisat ve letme Fakülteleri üç ders snav hakk uygulama usul ve esaslarndaki koullar salayan örencilere, bahar dönemi dönem sonu snavlarndan sonra bu derslerden bir kez snava girme hakk verilecek.

- 3 i günü art

Yönetmelikle, örencilerin snav sorularna ve snav sonuçlarna itiraz süreleri de 5 i gününden 3 i gününe çekildi. Buna göre örenciler, snav takip eden 3 i günü içinde snav sorularna, snav sonuçlarnn ilan edildii tarihten itibaren 3 i günü içinde de snav sonuçlarna itiraz edebilecek. Bu süre geçtikten sonra yaplan itirazlar dikkate alnmayacak.

Herhangi bir dönemin sonunda veya akademik yln sonunda 2,00 genel not ortalamasn salayamayan örenciye, akademik yetersizlik uyars yaplacak.

Akademik yetersizlik uyars alan örenci, akademik yetersizlik uyars ald dönemden itibaren CC harf notunun altnda harf notu ald derslerden istediklerini tekrar ederek veya daha önceden almad yeni dersleri alarak genel not ortalamasn en az 2,00a yükseltirse akademik yetersizlik uyars kalkacak. Her iki durumda da örenci, bir yarylda en fazla 45 kredilik ders alabilecek.

Dikey geçi ve lisans tamamlama kapsamnda kayt yaptran örencinin daha önceden alm ve baarm olduu ilk 4 yaryldaki dersleri için MU harf notu verilecek. Örencinin ön lisans mezuniyetine ait genel not ortalamas, Not Durum Belgesine ilenecek.

Örencinin lisans eitimindeki genel not ortalamas, ön lisans programndaki genel not ortalamas ile lisans eitimi srasnda ald dersler üzerinden hesaplanacak.

Anadolu Üniversitesi Merkezi Açköretim ve Uzaktan Öretim Sistemine göre öretim yapan fakültelere kayt yaptracak örencinin ders transfer ilemlerinde, daha önceden alm ve baarm olduu Atatürk lkeleri ve nklap Tarihi 1, 2, Türk Dili 1, 2 ile yabanc dil 1 ve 2 dersleri için MU harf notu verilecek ve bu notlar Not Durum Belgesinde MU harf notu ile gösterilecek. Bu derslere ilikin ders transferi talebi, sadece bir kez olmak üzere kayt tarihleri arasnda yaplacak.

Ana Sayfaya Git