Açılmayan doktora programı için ödediği harç iade edildi

Üniversitede başvurduğu doktora programı, yeterli kontenjan oluşmadığı gerekçesiyle açılmayan kişiye, ödediği 16 bin liralık harç ücreti, KDK'nin görüşmeleri sonrası geri verildi.

Haberler 26.12.2017 - 08:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bavurduu üniversitede doktora program, yeterli kontenjan olumad gerekçesiyle açlmayan kiiye, ödedii 16 bin liralk harç ücreti, Kamu Denetçilii Kurumunun (KDK) görümeleri sonras iade edildi.

KDKden yaplan açklamaya göre, 2017 ylnda 17 bin ikayet bavurusu alan kurum, vatandalarn kamu idareleriyle skntlarn çözmeye devam ediyor.

Bir üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsüne 2016-2017 bahar yarylnda Türkçe uluslararas ilikiler bölümünde doktora örencisi olmak için müracaat eden bavurucu, yeterli kontenjan olumadndan programn açlmadn örendi.

ÖDED HARç

Enstitü müdürünün, kayt dondurmasn ve bir sonraki dönem programn açlacan söylediini aktaran bavurucu, belirtilen süre sonras rektörlüün kararyla Türkçe programn açlmayaca bilgisini ald. Bunun üzerine üniversiteden ayrlmak istediini ve ödedii harcn tarafna iadesini talep eden bavurucu, üniversitenin bu talebini reddettiini bildirdi. Bavurucu, ödedii harcn iadesi için talepte bulundu.

Bavuruyu hakl bulan KDK, ilgili üniversite yetkilileri ile görümeler gerçekletirdi. Görümeler sonucunda, bavurucudan alnan harç ücreti iade edildi.

Üniversite, örenciden alnan 16 bin 92 liralk harç ücretinin bavurucuya iade edildiini KDKye bildirdi.

Bavurucu, çok ksa süre içinde üniversitenin kendisine parasn geri ödediini belirterek, Kamu Denetçilii Kurumuna teekkürlerini iletti.

Ana Sayfaya Git