Aday bilgileri güncelleniyor

YKS adaylarının eğitim bilgilerini güncelleme işlemleri başladı

Haberler 02.07.2020 - 10:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

YKS ile ilgili eitim bilgisi kontrol, seçme ve onaylama ilemleri balad. Adaylar, 7 Temmuz saat 16.00ya kadar bu ilemleri yapabilecek. Adaylarn ÖSYMnin internet adresinden, deerlendirme ve yerletirme ilemlerinde kullanlmasn istedikleri eitim bilgilerini kontrol etmeleri ve bu eitim bilgilerini seçerek onaylamalar gerekiyor.

Ölçme, Seçme ve Yerletirme Merkezi Bakanl (ÖSYM), Yükseköretim Kurumlar Snavna (YKS) ilikin eitim bilgisi kontrol, seçme ve onaylama ilemlerinin 7 Temmuzda sona ereceini açklad. Adaylarn, Aday lemleri Sisteminde (AS) bulunan https://ais.osym.gov.tr/ÖSS/2020/1/BasvuruEgitimGuncelle adresinden, deerlendirme ve yerletirme ilemlerinde kullanlmasn istedikleri eitim bilgilerini kontrol etmeleri ve bu eitim bilgilerini seçerek onaylamalar gerekiyor. Eitim bilgilerinde veya okul birincilii bilgilerinde eksiklik, hata bulunduunu düünen adaylar, mezun olduklar veya olacaklar ortaöretim kurumlaryla görüerek eitim bilgilerini Milli Eitim Bakanl e-Okul sistemi üzerinden düzelttirecek.

ETM BLGLER

Adaylar, bu düzeltme ilemi sonrasnda 30 Haziran-7 Temmuz tarihlerinde https://ais.osym.gov.tr/ÖSS/2020/1/BasvuruEgitimGuncelle adresinden düzelttirdikleri eitim bilgilerini seçerek onaylayacak. Eitim bilgisi e-Okul sistemine eklenemeyecek durumda olan adaylarn ise eitim bilgilerini Kamu Kurumlar letim Sistemi (KKS) üzerinden okullarna ilettirmeleri ve sonrasnda ÖSYMnin internet sitesinden ayn yöntemi izleyerek onaylamalar gerekiyor. Adaylarn bireysel olarak veya ortaöretim kurumlarnn dorudan ÖSYMye yapacaklar deiiklik, düzeltme talepleri kabul edilmeyecek ve cevaplandrlmayacak. Eitim bilgisi kontrol, seçme ve onaylama ilemleri 7 Temmuz saat 16.00da sona ereceinden, adaylarn bu tarihler arasnda yapt son seçim dikkate alnacak ve bu eitim bilgisine göre deerlendirme ilemleri gerçekletirilecek.

Ortaöretim Baar Puanna (OBP) ilikin ilemlerin yapld tarihte adayn aktif olan tek bir eitim bilgisi varsa, bu eitim bilgisi kullanlacak. Bu tarihte adayn birden fazla eitim bilgisi olmas durumunda ise bavuruda seçtii bilgi göz önünde bulundurulacak. Onay ilemi yapan veya yapmayan tüm adaylar için bavuruda kullanlan eitim bilgisinin son eitim bilgileri arasnda olup olmadnn anlalmasnda okul türü, alan ve dal bilgileri dikkate alnacak. Adayn bavuruda kulland eitim bilgisi bu tarihte aktif eitim bilgileri arasnda bulunmuyorsa adayn en son mezun olduu eitim bilgisi kullanlacak. 2020-YKSye bavuran tüm adaylarn eitim bilgisi seçme ilemini gerçekletirmesi gerekiyor.

Ana Sayfaya Git