Aday öğretmenler 24 Kasım'da yemin edecek

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenler Günü Kutlama Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı.

Haberler 16.10.2019 - 09:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlnca (MEB) 24 Kasm Öretmenler Gününün ayn zamanda adaylk sürecini tamamlam öretmenlerin yemin etme günü olmas, kutlama programlarnn sosyal, kültürel ve sportif faaliyetleri de içine alarak, bir haftaya yaylmasna ilikin düzenlemeye gidildi.

MEB Öretmenler Günü Kutlama Yönetmelii Resmi Gazetede yaymland.

Yönetmelikte, öretmenlerin 24 Kasm bu benim günüm diyerek sahiplenmeleri amacyla okul temelli kutlama faaliyetleri düzenlendi.

Bu kapsamda Öretmenler Günü, bütün öretmenlerin Atatürk ilke ve inklaplar ile Atatürkün eitim ve öretime ilikin düünce ve idealleri dorultusunda birlik, beraberliklerini sürekli klma, öretmenler arasndaki sevgi ve sayg balarn kuvvetlendirme, mesleki dayanmay canl tutmann yan sra u amaçlar da tayacak:

Emekli olmu öretmenlerin hizmetlerini ükranla anmak, öretmenlik mesleinin kamuoyuna daha iyi tantlmasn salamak, kamuoyunu bilinçli ve duyarl hale getirmek. Öretmenlik mesleinin toplumdaki deerini korumak, yüceltmek ve saygnln artrmak. Öretmen, örenci, veli ve okulun sosyal çevresiyle bütünlüünü canl tutmak.

Öretmenlik mesleinde çevresinde tannan, sevilen ve üstün baars bilinenlerin bu niteliklerini dier meslektalarna ve kamuoyuna örnek olacak ekilde tantmak. ehit ve gazi öretmenler ile eitim personelini çeitli etkinliklerle anarak hatralarn canl tutmak.

Düzenleme kapsamnda 24 Kasm, Öretmenler Günü olmasnn yannda, adaylk sürecini tamamlam öretmenlerin yemin etme günü de olacak.

- Kutlama etkinlikleri, haftaya yaylacak

Öretmenler Günü dolaysyla MEB merkez tekilat bata olmak üzere il, ilçe, okul ve kurumlar ile yurt d temsilciliklerinde oluturulan kutlama kurullarnca programlar hazrlanacak. Törenler, hazrlanan programlara göre düzenlenecek.

Yönetmelikte yaplan deiiklikle programlar sadece Öretmenler Günü deil, 24 Kasm içine alan hafta boyunca düzenlenecek. Programlarda törenlerle birlikte sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler de yaplacak.

Programlara mülki idare erkan, emekli ve çalan öretmenler, MEB personeli, örenciler, mezun örenciler, veliler ve vatandalar davet edilecek. Öretmenler Günü programlar kapsamnda, ehit ve ebediyete irtihal etmi öretmenler ile eitim personelinin kabirleri banda anlmas gazi, hasta ve emekli öretmenler ile eitim personelinin ziyaret edilmesi de salanacak.

24 Kasm gününü içine alan hafta boyunca, eitim kurumlarnda öretmenlikle ilgili ders içi ve ders d faaliyetler yaplacak.

Kutlama günü, eitim kurumlar, Türk bayra, flamalar, afiler ve Atatürk resimleri ile donatlacak. Baöretmen Atatürk bata olmak üzere, Türk ve dünya tarihinde eitim alannda ve öretmenlik mesleinde iz brakm ahsiyetleri merkeze alan basl ve dijital materyaller hazrlanarak kamuoyuyla paylalacak.

Ana Sayfaya Git