Aday öğretmenler Diyarbakır’ı tanıyor

Diyarbakır'ın Bismil ilçesine ilk ataması yapılan ve göreve başlayan aday öğretmenlere yönelik şehir kimliği tanıma faaliyeti kapsamında Diyarbakır merkezindeki tarihi ve kültürel mekanları tanıma amacıyla gezi düzenlendi.

Haberler 01.05.2019 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

lk var yeri olan On Gözlü Köprüde davul zurna eliinde geçirilen elenceli anlarn ardndan Bismil lçe Milli Eitim Müdürü Aydn Ak, Gazi Kökünde gerçekletirilen kahvalt programnda aday öretmenlerle bir araya geldi. Aday öretmenler, ehir kimlii tanma faaliyeti kapsamnda Keçi Burcu, 5. Harem-i erif olan Ulu Camii, Dört Ayakl Minare, Bakrclar çars, Hasan Paa Han, Cahit Stk Taranc Kültür Merkezi ve Hz. Süleyman Türbesini gezdi. Bir sonraki durak olarak Eile giden aday öretmenler, burada tekne turuna katld.

Ülkenin dört bir yanndan Bismile atanan öretmenlere kenti tantmay, Diyarbakrn din, dil ve kültür mozaiin anlatmay amaçladklarn belirten Bismil lçe Milli Eitim Müdürü Aydn Ak, Kendi tarih ve kültürümüze ayna tuttuumuz bu tür gezi iklimleriyle güzel bir kültür alveriinde bulunma imkan oluturuyoruz. lçemize gelen öretmenlerimizi mutlu etmeyi, Bismil insannn samimiyet ve scakln aktarabilmeyi amaçladk ve bunda da baarl olduk. Öretmenlerimiz, bu sayede tarihi mekanlar gezerek Diyarbakr ilinin sahip olduu tarihi ve kültürel deerlerin yannda hogörü ve kardelik atmosferini teneffüs etti. Tüm öretmenlerimize bu kutsal görevlerinde baar dolu uzun yllar diliyorum dedi.

Ana Sayfaya Git