Aday öğretmenler Kürtçe öğreniyor!

Milli Eğitim Bakanlığınca Batman'a atanan 672 öğretmene, Aday Öğretmen Yetiştirme Programı semineri kapsamında Kürtçe eğitimi verildi.

Haberler 13.01.2017 - 09:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l Milli Eitim Müdür Yardmcs Mehmet irin Temiz, 642 saatten oluan ve hafta içi Turgut Özal Anadolu Lisesinde düzenlenen Aday Öretmen Yetitirme Program seminerine 672 öretmenin katldn söyledi.

Katlmclarn seminer kapsamnda 30 saat Kürtçe dersi aldklarn belirten Temiz, kentte yerel halkn arlkla Kürtçe konumas nedeniyle öretmenlere Kürtçe eitimi verildiini aktard.

Temiz, böylece öretmenlerin örenciler ve halkla daha iyi bir diyaloga girdiini, ciddi anlamda memnuniyet söz konusu olduunu anlatarak öyle devam etti:

Özellikle yerel olarak kullanlan dillerin eitimi noktasnda öretmenler ciddi bir memnuniyet sergiliyorlar. Örencilerle iletiim kurma noktasnda sknt çeken öretmenlerimiz aldklar Kürtçe eitimi ile örenciler, veliler ve özellikle annelerimizle daha salkl iletiim kurabiliyor. Hem öretmenlerden hem de örencilerden olumlu yönde tepkiler alyoruz.

Kürtçe eitim veren Lokman Kartal da ülkenin farkl bölgelerinden Batmana atanan öretmenlerin yörede kullanlan dil ile tanmasnn kendileri açsndan çok olumlu olduunu ifade etti.

- Örencilerle kaynamay salyor

Seminere katlan Trabzonlu beden eitimi öretmeni Yasir çnar, bölge insanyla daha iyi iletiim için Kürtçe örenme ihtiyac hissettiini dile getirdi.

Aldklar Kürtçe eitimle örencilerle konumaya baladklarn dile getiren çnar, derslerde örencilerle Kürtçe iletiim kurmann olumlu sonuçlar verdiini anlatt. çnar, unlar söyledi:

Kürtçenin bu toplumda Türk, Kürt herhangi bir etnik unsur ayrmadan kaynama arac olduunu gördük. Bu da Kürtçeyi örenme azmimizi artrd. Kürtçe baz kelimeler örendim. Örenciler ve toplumla kaynamak için Kürtçeyi kullanp gelitirmek gerekiyor. Eitimle, Kürtçe kelimelerin ne anlama geldiini örendik. Kürtçeye biraz ainalmz artt. Dili örenmi deiliz fakat dile yatknlmz artt.

Aydndan Batmana atanan biyoloji öretmeni Elif Canevi de uyum seminerlerinde aldklar Kürtçe eitimde günlük hayatta kullanabilecekleri kelimeleri örendiklerini bildirdi.

Kürtçede günlük hayatta kullanabileceimiz kelimeleri örendik. Örencilerle sradan günlük kelimeler konumak iletiim açsndan çok iyi oldu. Örencilerle konutuumuzda çok seviniyorlar. Onlar da karlk verince ben de karlk verme durumunda kalyorum ve yeni kelimeler öreniyorum. diyen Canevi, bunun öretmen ve örenciler açsndan olumlu olduunu kaydetti.

Ana Sayfaya Git