Adaylar KPSS ilk oturumunu kolay buldu

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) birinci oturumunu tamamlayan Diyarbakır'daki adaylar, bu yılki sınavı, geçen yıllara oranla daha kolay bulduklarını ifade ettiler.

Haberler 02.08.2021 - 00:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ölçme, Seçme ve Yerletirme Merkezi (ÖSYM) Bakanlnca 2021-Kamu Personel Seçme Snav (KPSS) A Grubunda (Genel Yetenek-Genel Kültür) ter döken Diyarbakrdaki adaylar, bu sene gerçekleen snav kolay bulduklarn, sürenin ise yeterli olmadn dile getirdiler.

Türk Dili ve Edebiyat mezunu Ava Aslan, üçüncü kez girdii KPSS snavnn geçen seneye göre daha kolay olduunu belirterek snava daha çok çalmad için hayfland. Aslan, bu snavda puanlarn genel olarak yüksek olacan tahmin etti.

Snavlara çalmasna ramen, geçen yla nispeten sorularn zor olduunu dile getiren Hakan Ate, Snav evvelki yllara benzemiyordu, sözde matematii çok ilerletmitim buna ramen 12 soruyu yapabildim. Türkçe çok zor deildi ama biraz zorlad. nallah corafyay doru yapmmdr. çünkü matematik ve corafyaya çok emek verdim. Vatandal ise nasl yaptm bilmiyorum. Tarih iyiydi. dedi.

SORULAR KOLAY BULUNDU

Ate, Geçen sene matematik çok zordu. Bu yl matematii daha fazla ilerletmeme ramen yine de çok iyi yapamadm. Özelikle arlkl olarak çaltm matematik ve corafyaya odaklanrken eitim bilimlerine yetitiremedim, süre yetmedi. Dil bilgisini sknt olarak gördüm, o da yetimedi zaten. Türkçede paragraf yapmsak iyidir. ifadelerini kulland.

Snav performansnn beklentilerine cevap vermediini belirten Nevzat Ajde, Snav, açkças istediim tarzda geçmedi. Matematik biraz kast, güncel sorular yapamadm. eklinde konutu.

Genel kültür alannda zorlandn ifade eden Tali Doan, Güncel sorularda ve saysalc olmama ramen matematikte zorlandm. çalan biri olarak snava çok hazrlanamadm, inallah emeimizin karln alrz. dedi.

Snava tam donanml olarak çaltn aktaran ehmuz Zirek Sorularda da zorlanmadm. Geçen sene Türkçede baya bir zorlanyorduk. Matematik sorular ise bana geçen seneye göre daha kolay geldi ama zaman sknts vard. ifadelerini kulland.

Sosyoloji bölümü mezunu Medine Gösteri ise, snavda hem zor hem kolay sorularn olduunu belirterek unlar söyledi:

Her zamanki gibi klar arasnda kaldk, yine çeitli sorularn iptal edileceini düündüüm sorular var. Genel kültür, genel yetenek, matematik ve Türkçe her sene zorluyor. Yine Türkçede belirsiz eyler vard, Matematik de öyle. 2020ye göre kolayd ama 2019a göre çok fark yoktu, belirleyici bir snav olduunu düünmüyorum.

Ana Sayfaya Git