Adresi dayalı tercihe dikkat

"Veliler adrese dayalı tercih listesi oluşturmak zorunda"

Haberler 01.07.2018 - 10:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MLYONLARCA örencinin merakla bekledii Liseye Geçi Snav (LGS) sonuçlar açkland ve tercihler 2-13 Temmuzda yaplacak. Her aile ve örencinin mutlaka adrese dayal tercih listesi oluturmak zorunda olduunu belirten Eitim Uzman Nazik Kösegil, Veliler, pazartesi günü kayt alanlar açklandnda örencinin adnn karsnda çkan kayt alanlarnn okul türüne bakmallar ve buna göre tercih yapmallar dedi.

LGS sonuçlar geçtiimiz günlerde açkland imdi sra tercih maratonunda. 971 bin 657 örenci bir liseye yerlemek için tercih yapacak. 2 Temmuz Pazartesi günü balayacak maraton ile birlikte kayt alanlar da açklanacak. Eitim Uzman Nazik Kösegil, kayt alanlar açklandktan sonra aileleri bir tercih listesi oluturmalar konusunda uyard. Her örencinin adrese dayal ve puana dayal sisteme göre 10 tercih yapacana dikkat çeken Nazik Kösegil, puana dayal sistemde iki farkl okul türü üzerinden be tercih yaplacan söyledi.

2 TEMMUZ PAZARTES GÜNÜNE DKKAT

MEBin adrese dayal tercih sisteminde 3 tane zorunluluk olduunu söyleyen Kösegil, Ortaokul mezuniyetine dayal ya da adresine dayal çkarlan bir liste vard. Örenciye yerleim yerindeki liseleri seçebilirsin diyor. Örencinin kayt alanna giren okul türü saylar henüz açklanmad. Kayt alannda bunu yapabilecek kadar okul türü var m bu saylar 2 Temmuz Pazartesi günü açklanacak. Velilerin pazartesi günü kayt alanlar açklandnda örencinin adnn karsnda çkan kayt alanlarnn okul türüne bakmal ve buna göre tercih yapmaldr diye konutu.

3 TANE 5L LSTE OLUACAK

Tercih döneminin 5li ve 3 grup halinde gerçekleeceini vurgulayan Kösegil, ilk 5li liste hakknda u bilgileri verdi:

lk 5li listede yerel kayt dediimiz örencinin ev adresi ve ev adresine çkan okullardan seçecei 5 okul olacak. Ama burada önemli bir durum daha var. lk 5li de yani mahalli kaytlarda ilk 3ü kendi kayt alannda olmak kouluyla 5 tercih yaplacak. Yani örencinin mezun olduu ortaokula göre hangi liseleri tercih edebileceine dair bir liste çkacak. Örenci bu listeden 3 okul seçmek zorunda. Eer örencinin kayt alannda iki tane Anadolu Lisesi varsa örenci zorunlu olarak üçüncüsünü Meslek Lisesi seçecek. Örencinin kayt alannda bir Anadolu bir Meslek Lisesi, varsa örenci üçüncüyü Anadolu mam Hatip seçmek zorunda olacak.

KNC LSTEDE PUAN ÜSTÜNLÜÜ HAKM

kinci 5li listenin snavla örenci alacana dikkat çeken Kösegil, Snav sonucuyla birlikte örencilerin yüzdelik dilimi açkland. 2 Temmuzda da okullarn yüzdelik dilimleri açklanacak. Bunlar karlatrlacak ve yüzdelik yaknlna göre 5 okul tercih edilecek. Üçüncüsü ise yatl okullar. Örenci 5 tane yatl okul tercihi yapacak. Yerletirme yaplrken örencinin merkezi yerletirmesi yaplyor

mu, snavla örenci alan okullara yerletirmesi yaplabiliyor mu buna baklacak. Puan üstünlüüne bal bir yerletirme yaplacak ifadelerini kulland.

LSE YÖNETCLERNE BÜYÜK GÖREVLER DÜÜYOR

Her velinin mutlaka adrese dayal tercih listesi oluturmak zorunluluunun altn çizen Kösegil, okul puan yüksek olan örencinin bu kayt alannda seçilen okulda birinci yerleecek örenci olacan söyledi. Kösegil, ortaokullarn iyi örencilerinin mahallelerdeki liselere dalacaklarn da anlatarak, mahalle liselerindeki yeniliklerle ilgili u deerlendirmelerde bulundu:

O nedenle burada lise müdürlerine ve öretmelerine görevler düüyor. u anda onlara akademik anlamda iyi ve hedefleri yüksek örenciler geliyor. Liselerdeki okul idareleri ve öretmenlerinin örencilerin bu akademik baarsn desteklemeleri gerekiyor. u anda onlara akademik anlamda iyi örenciler geliyor. Hedefleri yüksek. bu örencilerin altyaplar desteklenmeli. Birçok lisenin okul müdürü ilçedeki iyi öretmenlerle görümeler yapmaya balad. Yani bu liseler de kendilerine gelen iyi örencileri daha iyiye götürmek için bir çaba içine girdi.

Ana Sayfaya Git