Ağır ayakkabı ve çantaya dikkat!

Okulların açılmasına sayılı günler kala aileler de çocuklarının okul ihtiyaçlarını tamamlamak için harekete geçti. Çanta ve ayakkabı seçiminin doğru yapılması gerektiğini vurgulayan uzmanlar, çocukların yük taşımaması gerektiğinin altını çizdi.

Haberler 09.09.2018 - 10:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Beyin Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzman Dr. Abdullah arlak, okul al verii yapacak ailelere önerilerde bulundu.

çANTALAR AIR OLMAMALI, TEK OMUZA ASILMAMALI!

çantalarn ergonomik olmas gerekiyor. Ergonomik sözcüü dokuya, vücuda uygun anlamna geliyor diyen Uzm. Dr. Abdullah arlak,

çocuklarn, çok yüklenmemesi gerekiyor. Yani okulda mutlaka çocuklarn dolabnn olmas gerekiyor. Her gün tüm kitap, defter vb. gereçleri evine getirip, okula geri dönmemesi yani yük tamamas gerekiyor. kincisi bu çantalarn mutlaka srta, her iki omza eit yük binecek ekilde aslmas gerekiyor. çocuklarn belki yann verdii asilikle tek bir omza takma, eri takma ya da çok fazla kitap getirip götürme gibi gerekçelerle srt arlar oluabilir eklinde konutu.

AYAK ARILARININ EN BÜYÜK NEDEN, YANLI AYAKKABI!

çocuklarda en sk karlalan ayak arlarnn en büyük nedeninin uygun olmayan ayakkablarn kullanlmas olduunu vurgulayan arlak, Uygun ayakkab, ayana uygun numarada yumuak deriden, taban destekli ve çocuun rahat edebildii ayakkab demek. Burada anahtar nokta; eer imknlar elverirse, çocuun asgari iki ayakkabsnn olmas gerekiyor. Bir ayakkaby giydii günün ertesi günü o ayakkaby giymeyip, o ayakkabnn havalanmas ve kendi kendine kuruyup temizlenmesini beklemek gerekiyor dedi.

AYAKKABININ DESENNE DEL, LEVNE BAKIN

Ayakkab alrken dikkatli olunmas gerektiini belirten Uzm. Dr. Abdullah arlak, sözlerini öyle sürdürdü:

Tabii ayakkablar artk çok çeitli günümüzde. Bunlarn rengi, deseni deil de ilevine daha çok dikkat etmek gerekiyor. levine dikkat ederken de aile ayakkaby eline alp baktnda, ayakkabnn çok ar olmamas gerekiyor. Ayakkabnn tabannn yumuak olmas gerekiyor. Aslnda birçok insan ortopedik ayakkab denildiinde ne demek istediimizi biliyor, çünkü ayakkablarn büyük bir çounluu özellikle spor ayakkablar ortopedik tabanl yaplmaya baland. Bu u anlama geliyor; ayamzn destek noktalarn dolduran ve destekleyen ayakkablar. Ayamzn en çok orta iç ksmnn destee ihtiyac oluyor. Bu ayakkablarda da bu destek mevcut.

AYAKKABI çNE KONULAN APARATLAR BAARILI DEL!

Ayakkablarn içine konulan aparatlarn çok baarl olmadn mesleki ve kiisel deneyimlerimle görmü durumdaym diyen arlak; O yüzden ayakkaby alrken doru almak gerekiyor. çocuklarn spor ayakkab giymelerini ben destekliyorum. Spor ayakkabdan da kastm mutlaka yumuak, hafif, taban çocuun yürürken salnmn salayacak ve çocuun rahat edecek biçimde olmas yeterli. Markal olmas gerekmiyor; ama ortopedik tabanl ayakkablar aileler incelediinde, gördükleri tabana benzer taban olan tüm ayakkablar alabilirler. fadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git