Ahlat’ta 32 hafız için mezuniyet töreni düzenlendi

BİTLİS’in Ahlat ilçesinde hafızlık kurslarında hafızlığını tamamlayan 7’si kadın 32 hafız için mezuniyet töreni düzenlendi.

Haberler 05.07.2019 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ahlat Abdurrahman Gazi Türbesi önünde düzenlen programa Vali Oktay çaatay, Diyanet leri Bakan Yardmcs Dr. Burhan liyen, Ahlat Kaymakam Vekili Mehmet Ali Özkan, Bayndrlk ve skan Eski Bakan Zeki Ergezen, Ahlat Belediye Bakan Mümtaz çoban, l Müftüsü Mehmet Faysal Geylani, baz kurum amirleri, hafz örenciler ve aileleri katld.

Törende konuan Diyanet leri Bakan Yardmcs Dr. Burhan liyen, hafzlk kurslaryla ilgili bilgi verdi. Uyuturucu hakknda ailelere önerilerde bulunan liyen, Gençlerimizi bu hale getiren bu uyuturucu bu topraklarda ekiliyor bu topraklarda satlyor. Bizim medreselerimizle, Kuran kurslarmzla direnmemiz gerekiyor. Surdaki çukur olaylarnda 14 yanda çocuklar öldü. 66 ehit gencimiz vard. Kendi ellerimizle gönderdik. Ama karda terörün, uyuturucunun tuzana dümü 14 yanda, elinde çanta kalem tutmas gereken gencin eline otomatik silah tutturmular. Bu gençlerin ölümüne de ahit olduk. Önce istikamet göstereceiz. Yüreklerine iman ahlak, helal, haram, namus, iffet ve benzeri güzellikleri yerletireceiz dedi.

Bitlis Valisi Oktay çaatay ise ailelere ve eitim veren hafzlara teekkür ederek, Hafzlarn bu rütbeye, bu unvana kavumasnda emei geçen öncelikle anne babalarna teekkür ederim. Onlara bu güzellik nasip oldu. Allah hayrlarn kabul etsin. Günün zorluklarna ramen onlar devletimizin efkatli ellerine teslim edip, Kurann evrensel ve sonsuz mesaj ile buluturdular. leriye götürdüler. Onlara hafzlk ve hfzetme imkan tandlar. Allah onlardan raz olsun. Onlara rehberlik eden öretmenlik yapan ve hayrna vesile olan hocalarna da teekkür ediyorum diye konutu. Konumalarn ardndan 7si kadn 32 hafz belgelerini davetlilerden ald. Yaplan dualarn ardndan Bitlis Valisi çaatay tarafndan Dr. Burhan liyene Ahlat bastonu hediye edildi. Abdurrahman Gazi Yatl Hafzlk ve Kuran Kursu yeni binasnn açlnn ardndan program sona erdi.

Ana Sayfaya Git