Ahmet Arif Müzesine ilgi

Diyarbakır’ın ünlü şairlerinden Ahmed Arif’e ithaf edilen yaklaşık 124 yıllık konak, 2011 yılı itibariyle Ahmed Arif Edebiyat Müze Kütüphanesi olarak hizmete girdi. Cahit Sıtkı Tarancı Evi’ne komşu olan müze, ücretsiz olan tek müze olma özelliği ile tüm misafirlerini ağırlarken, vatandaşlar da ücretsiz müzeye yoğun ilgi gösteriyor.

Haberler 07.02.2022 - 01:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR- Diyarbakrn Sur içinde bulunan müze kütüphanesi bahar ve yaz günlerinde avlusunda kitap okuyup, ayn zamanda tarihi dokusu ile misafirlerini arlamaya devam ediyor. Yapnn müze olarak kullanlan ksmnda Ahmed Arifin el yazs ile yazd iirleri, kiisel eyalar ve Güneydouda yetimi birçok airin fotoraf ve eyalar sergileniyor. Kütüphane olarak kullanlan ksmda ise Albert Camusdan, Feqiye Teyrana birbirinden farkl ve esiz yazarlarn eserleri muhafaza ediliyor.

Yaz, k yerli yabanc turistlerin bu müzeye ziyarete geldiini, çeitli etkinliklerin yapldn ve bunlarn halka açk tamamen ücretsiz olduunu belirten Ahmet Arif Müze Kütüphanesinde görevli Mukadder Say, Bu müze Ahmet Arifin özel eyalarnn sergilendii ayn zamanda birçok yazarmzn tantld müze kütüphane olma özelliine sahip. Burada yal, çocuk, genç tüm misafirlerimizi arlayabiliyoruz dedi.

Bu müzede Ahmet Arifin hiç yaynlanmam iirleri de mevcut

Müze ücretsiz olunca talebin daha da yüksek olduunu belirten Say, Bu müzede Ahmet Arifin hiç yaynlanmam iirleri de mevcut, gelen ziyaretçilerimiz bunlar duvarlarda görebilir. Vatandalarmz gelip müzenin esiz ve güzel imkanlarndan yararlanabilirler. Müze ücretsiz olduu için Sur içi bölgesine gelen vatandalar buraya youn ilgi gösteriyor diye konutu

Ana Sayfaya Git