"Aile boyu" kitabevi

Van'da Türkiye Diyanet Vakfı bünyesinde açılan ve içerisinde çocuk bölümü, kafeterya, dinlenme odası ile toplantı salonu da bulunan 650 metrekare büyüklüğündeki kitabevi, yediden yetmişe herkesi ağırlıyor

Haberler 11.12.2016 - 11:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vanda Türkiye Diyanet Vakf (TDV) bünyesinde açlan ve içerisinde çocuk bölümü, kafeterya, dinlenme odas ile toplant salonu da bulunan kitabevi, her yaa hitap ediyor.

Merkez pekyolu ilçesi Vali Mithat Bey Mahallesinde 650 metrekare kullanm alan olan kitabevi 7den 70e her yata konuklarn arlyor.

çerisinde yaklak 10 bin kitap, çocuk bölümü, kafeterya, dinlenme odas ile toplant salonu da bulunan kitabevinde sal günleri hat sanat, perembe günleri ise canl ney dinletisi sunuluyor.

l Müftüsü Nimetullah Arvas, AA muhabirine yapt açklamada, TDV Yayn Matbaaclk ve Ticaret letmesi ile irtibata geçerek kitabevinin kurulmasn saladklarn söyledi.

Kitabevinin vatandalarn aileleriyle gelip dinlenebilecei, kitap okuyabilecei hem de çocuklaryla güzel vakit geçirebilecei bir yer olduunu anlatan Arvas, Burada edebi, felsefi, tarihi ve sanat eserleriyle ilgili bir çok kitap yer alyor. Örencilerimiz ihtiyac olan testleri, kitaplar, snav kitapçklarn da rahatlkla bulabiliyor. dedi.

Arvas, kitabevinde alannda uzman kiilerin görev yaptn ve her konuda vatandalara yardmc olduklarn dile getirdi.

TDVnin Türkiyedeki en büyük yayn evi, gerek Van gerek bölge halkna gerekse gençliimize hizmet ediyor diyen Arvas, unlar kaydetti:

nallah yeni hedefimiz hanm kardelerimize Kadn Gelitirme Merkezi, örencilerimize yilik Evi ve üniversite örencilerimize de Üniversiteye Hazrlk Snf açmak. Bu hizmetin kentimize gelmesine vesile olan bata Diyanet leri Bakanmz Mehmet Görmez Bey olmak üzere emei geçen herkese teekkürlerimi sunarm.

Kitabevini ziyaret eden lise örencisi Sümeyya Yürektürk ise verilen hizmetin kendisini hem duygulandrdn hem de gururlandrdn vurgulad.

Kentte baz kitaplar bulmakta güçlük çektiini ifade eden Yürektürk, Kitabevinde çalan alannda uzman hocalarn yardmyla ilerimiz çok kolaylat. Binlerce çeit kitabn halkn hizmetine sunulmas beni çok mutlu etti. Temiz ve rahat bir ortam. Burada istediim kitab bulabilmenin yannda kafe ortamnda da okuma imkanna sahip olduk. diye konutu.

Ana Sayfaya Git