Aile yuvası gibi!

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürü Recep Ali Er "Şu anda yurt kapasitemiz 677 bine tekabül ediyor. Doluluk oranımız yüzde 90'nın üzerinde. Kayıtlı öğrenci sayımız 600 bin civarında. Bu yıl bize 424 bin öğrencimiz başvuruda bulundu. Bunlardan 353 bini yerleştirildi. Yerleştirme oranımız yüzde 83. 2020 yılı itibarıyla 1 milyon 584 bin kişiye kredi ve burs veriyoruz"

Haberler 23.01.2020 - 09:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürü Recep Ali Er, 2020 yl itibaryla 600 bin civarnda örenciye yurtlarda ev sahiplii yaptklarn, burs ve kredi imkan salananlarn saysnn 1 milyon 584 bine ulatn bildirdi.

Er Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafndan örencilere hak tannan yurt, burs ve kredi hizmetlerinin çok önemli olduunu söyledi.

KYKnin 81 ilde açt yurtlarla örencilerin yannda olduunu vurgulayan Er, 5i KKTCde olmak üzere 773 müdürlükle hizmet vermekteyiz. u anda yurt kapasitemiz 677 bine tekabül ediyor. Doluluk oranmz yüzde 90nn üzerinde. Kaytl örenci saymz 600 bin civarnda. Bu yl bize 424 bin örencimiz bavuruda bulundu. Bunlardan 353 bini yerletirildi. Yerletirme oranmz yüzde 83. bilgisini verdi.

Hedeflerinin 2023 ylna kadar tüm örencilerin yurtlarda barnmasna imkan salamak olduunun altn çizen Er, stanbul, Ankara ve zmir gibi kentlerdeki örenci saysnn younluu nedeniyle yurt konusunda sknt yaadklarn, kiralama gibi uygulamalarla yurt edinme çalmalarnn devam ettiini dile getirdi.

Er, devlet yurtlarndaki olanaklara deinerek, öyle devam etti:

Yurtlarmzda artk beslenme ve barnma alanlar dnda eitim ve spor alanlar da oluturuyoruz. Bunlar yaparken yurtlarmzn kampüslerde olmas yönünde gayretlerimiz var çünkü üniversitedeki örencilerimizin hem barnp hem de eitim gördükleri alanlarda daha çok spor yapma imkan bulmalar noktasna katk salamaya çalyoruz. 2020 yl itibaryla il spor müdürlükleriyle tamamen birlemi durumdayz. l spor müdürlüklerine bal tüm spor tesislerinden faydalanma ansmz oluyor. Bu, örencilerimiz için çok önemli bir katk.

- 1 milyon 584 bin kiiye kredi ve burs veriyoruz

Er, kredi ve burs imkanlarnda her yl örencileri sevindirecek gelimeler yaandn ifade ederek, 2020 yl itibaryla 1 milyon 584 bin kiiye kredi ve burs veriyoruz. Her yl bu say deiebilir. Burs verdiimiz örenci says geçen yl 150 bin idi. Bu yl 150 bin yeni örenciye burs verdik. diye konutu.

Bütün örencilerinin kredi ans olduuna iaret eden Er, Örencilerimiz, herhangi bir noter, kefalet ve kefil durumu aramadan sadece internet üzerinden Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüü ile ilgili hazrlanan taahhütnameyi onaylamas durumunda kredi alabiliyor. Her ay örencilerimize 550er lira yatrlyor. dedi.

- 14 ilde çeitli kamplar düzenliyoruz

Er, kredi, burs, barnma ve beslenme hizmetleri dnda 14 ilde çeitli kamplar düzenlediklerini aktard.

Kamplar kapsamnda alanlarnda donanml, bilgili ve uzman olan kiiler tarafndan eitimler verildiini belirten Er, unlar söyledi:

Kamplardaki bulumalarda örencilerimiz kafalarndaki sorular sorma ans buluyorlar. Belki de günlük hayatta ulaamayacaklar insanlar, onlarla buluturmaya çalyoruz. El sanatlaryla ilgili atölyelerimiz mevcut. Farkl konularda çeitli konferanslar düzenliyoruz. Sportif faaliyetlerimiz oluyor. Bahar aylarna doru spor dallarnda iller aras müsabakalarmz olacak. Örencilerimize hem spor yapma alkanl hem de eitim verme ve alma dnda bo zamanlarn da deerlendirmeleri açsndan katk salamaya çalyoruz.

Recep Ali Er, her geçen yl hizmet ve proje alanlarn genilettiklerini anlatarak, örencilerin uygun koullarda örenimlerine devam edebilmeleri için ellerinden geleni yaptklarn kaydetti.

Ana Sayfaya Git