Ailelere "Momo" uyarısı

Adıyaman Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) Müdürü Cebrail Çirkin, ailelere, uzun saçları ve sıra dışı görüntüsüyle korku filmi karakterini andıran "Momo" adlı çizim ve çocuklara yönelik diğer sanal tehditler konusunda uyarılarda bulundu.

Haberler 08.03.2019 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ADIYAMAN - Adyaman Rehberlik ve Aratrma Merkezi (RAM) Müdürü Cebrail çirkin, ailelere, uzun saçlar ve sra d görüntüsüyle korku filmi karakterini andran Momo adl çizim ve çocuklara yönelik dier sanal tehditler konusunda uyarlarda bulundu.

Cebrail çirkin, ilk kez Japonyada bir sergide Ku Kadn heykeli olarak sergilenen Momoyu oyun kurucularn alarak yeni oyun ortaya çkardna deindi. Bunu farkl telefon numaralar ile Whatsapp gibi farkl sosyal medya araçlarn kullanarak çocuklara gösterip onlar baml hale getirdiklerini kaydeden çirkin, Momo ile ilgili gençlerimiz ve çocuklarmzn korunmasn istiyoruz. Momo denilen bir karakter oluturularak ve bu karakterin Whatsapp üzerinden yaylmasna ve çocuklarmzn aama aama intihara kadar götürülmesine, bamllk oluturan bu oyuna ailelerimizin dikkat etmesini istiyorum. ifadelerini kulland.

Oyun kurucularn içe kapank ve aile iletiimi zayf çocuklar hedef aldn ve ailenin görmedii saat dilimlerinde çocuklara link atarak ulatklarn belirten çirkin, ailelerin oyun ve elenceyi kontrol altnda tutarak çocuklarla zaman geçirmelerini istedi.

Ana Sayfaya Git