Ailesinin içki içirdiği çocuk, devlet korumasına alındı

AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Aydın'da ailesinin içki içirip fotoğrafını sosyal medyadan paylaştığı 3 yaşındaki erkek çocuğunu devlet korumasına aldı. Ayrıca baba ile ilgili adli süreç başlatıldı.

Haberler 26.03.2018 - 09:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aydnda yaayan Ali K. ve Hatice K. çiftinin 3 yandaki olunun bira ieleri ile çekilip, sosyal medyada paylalan fotoraflar tepki çekti. çift, fotoraflarn altna da Olumuzla içelim dedik yazd. Bu duruma tepki gösteren sosyal medya kullanclar Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlna gerekenin yaplmas için çarda bulundu. Tepkiler üzerine paylam yaplan sosyal medya hesab kapatld. Aile ve Sosyal Politikalar Aydn l Müdürlüü, soruturma balatt. çocuk devlet korumasna alnrken; konuyla ilgili yazl açklama yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanl, u ifadelere yer verdi:

O çOCUK DEVLET KORUMASINA ALINDI

Baz yayn organlar ile sosyal medya üzerinde gündem olan 3 yandaki çocua içki içirdiler balkl haber ve habere konu paylamlara ilikin olarak aadaki açklamann yaplmas uygun görülmütür. Geleceimiz olan çocuklarmz her türlü ihmal ve istismardan korumak, salkl geliimlerini desteklemek ve gelecee güvenle hazrlanmalarn salamak, hepimizin öncelii ve ortak hedefidir. Sosyal medyada yer alan ve izah mümkün olmayan paylamn ardndan, Bakanlmz ekipleri derhal harekete geçmi ve emniyet güçlerimiz ile yaplan ortak çalma neticesinde ailenin kimlik ve adres bilgileri tespit edilerek aileye ulalmtr. Bakanlmz uzman personeli tarafndan ailenin evinde gerçekletirilen incelemenin ardndan çocuumuz devlet korumasna alnmtr. Bakanlmzca çocuumuza her türlü destek salanmaktadr. Baba ile ilgili olarak gerekli adli süreç iletilmektedir. Ayrca, aile ile ilgili de Bakanlmz uzmanlar tarafndan yaplan sosyal inceleme neticesine göre gerek duyulan sosyal çalma yürütülmektedir. Kamuoyuna saygyla duyurulur.

AYDINDA BENZER OLAY DAHA YAANMITI

Aydnda geçen 14 Haziranda inaat içisi A.B. de 3 yalarndaki çocuuna sigara ve içki içirirken çektii fotoraflar Aaç yaken eilir, canm pandam ve erefe notlaryla Facebook sayfasndan paylamt. Tepkiler yükselince A.B. fotoraf kaldrrken, Aile ve Sosyal Politikalar Aydn l Müdürlüü yetkilileri A.B. hakknda soruturma balatmt.

Ana Sayfaya Git