Akademik başarı!

OKUL öncesi eğitimin zorunlu hale getirilmesinin çocukların fiziksel gelişimini olumlu yönde etkileyeceğini belirten Fizyoterapist Çağıl Ertürk, “İlk yıllar bilişsel, karakter, sosyal ve bedensel değişimi yönünden çok fazla önem arz ediyor. Çocukların 18 yaşına kadar sergiledikleri akademik başarısının yüzde 33’ünü, 6 yaşına kadarki başarısı oluşturuyor” dedi.

Haberler 23.05.2019 - 09:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Okul öncesi eitimin, çocuklarn geliiminde ileriye yönelik birçok katks olduunu ve bu zamanda alnan eitim kalitesinin çok önemli olduunu vurgulayan Fizyoterapist çal Ertürk, lk yllar bilisel, karakter, sosyal ve bedensel deiimi yönünden çok fazla önem arz ediyor. çocuklarn 18 yana kadar sergiledikleri akademik baarsnn yüzde 33ünü, 6 yana kadarki baars oluturuyor diye konutu.

AKTVTELER çOK ÖNEML

Okul öncesi eitim kurumlarnda yaplan aktivitelerin çocuun el fonksiyonlarnn geliiminde önem arz ettiini belirten Fizyoterapist çal Ertürk, çocuk okul öncesi eitim merkezine geldii andan itibaren aralksz bir ekilde ellerini kullanaca faaliyetlerde bulunur. Gerek bireysel gerek grup aktivitelerinde yapt faaliyetler onun el fonksiyonel kapasitesini arttrr niteliktedir. çocuun okul öncesi eitim kurumlarnda yapt boyama srasnda boya kalemlerini, çeitli katlar, makas veya uhu, bant gibi araçlar kullanmas önem tayor. Her gün ayn aktivitelerin tekrarlanmas sebebiyle çocuun el kas kuvveti, parmak kavramas ve ince motor becerisinin gelimesi kaçnlmazdr ifadelerini kulland.

FZKSEL GELMDE OLUMLU ETKYE SAHP

Verilen eitimlerin çocuun geliiminde büyük rol oynadn ifade eden Ertürk, Okul öncesi dönemden ilkokula kadar olan ya aral özel ilgi görüyor çünkü bu çadaki çocuklarn geçirdii dönüümler, onlarn görsel alg becerilerini iyi yönde gelitiriyor ve çocuklar ilkokula hazrlyor. Okul öncesi eitimin çocuklarn fiziksel geliimleri üzerinde olumlu etkiye sahip olduu kansna varld dedi.

OKUL ÖNCES ETMN ETKS UZUN VADEDE DEERLENDRLMEL

Okul öncesi eitimin zorunlu hale getirilmesinin çocuklarn fiziksel geliimini olumlu yönde etkileyeceini Ertürk, konumasn öyle noktalad:

Fiziksel geliimi iyi olan, el becerileri yüksek ve el kavrama kuvveti iyi olan çocuklar akademik ve sosyal faaliyetlerde daha baarl olacaktr. Bu konudaki çalmalarn daha salkl olabilmesi için, geni çapta çalmalarn yaplmas gerekiyor. Özellikle ülkemizde, çocuklarn el kavrama ve beceri testlerinin ortalama deerleri hakknda bilgi verecek çalmalara ve normatif veriye ihtiyaç var. El becerileri ve kavrama kuvveti ileride çocuun baars ve meslek seçimi dahil olmak üzere birçok sonucu etkileyebilir. Okul öncesi eitimin etkisi uzun vadede deerlendirilmelidir. Okul öncesi eitimde koruyucu fizyoterapi çalmalar için milli eitim bakanl ve öretmenler ile yürütülecek ortak çalmalar yaplmaldr.

Ana Sayfaya Git