Akdamar Adası her mevsim güzel

Yazın yerli ve yabancı binlerce turistin ziyaret ettiği Van Gölü'ndeki Akdamar Adası, kışın da çoğunluğunu fotoğrafçıların oluşturduğu ziyaretçilerini ağırlıyor.

Haberler 25.12.2016 - 12:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

VAN - Van Gölü içerisinde bulunan Akdamar Adas, kn da fotoraf tutkunlarnn ilgisini çekiyor.

Her yl binlerce yerli ve yabanc turistin ziyaret ettii Vann en önemli tarihi ve turistik deerleri arasnda bulunan Akdamar Adas ve üzerindeki Ermeni kilisesi, kn gelmesiyle farkl bir güzellie büründü.

Ada ve kilise souk hava ve kara ramen fotoraf tutkunlar ve vatandalarn ilgisini çekmeye devam ediyor

Bölgeyi görmek için tur düzenleyen fotorafçlar, Akdamar Adasn görüntülemeden kentten ayrlmyor.

Akdamar Adasna k mevsiminde ilk kez geldiini belirten fotorafçlardan Enver engül, AA muhabirine yapt açklamada, bölgenin fotorafçlar için esiz bir görüntü kayna olduunu söyledi.

engül, adada bol bol fotoraf çektiini ifade ederek, Adadan çok mutlu ayrlyorum. Bizim gibi gelen birçok fotorafç grubu var. Bu karda kta, souk havada tepeye trmanarak fotoraf çekiyorlar. nanlmaz güzel bir ortam. dedi.

Adadan ayrlmak istemiyorlar

Bölgeye tur düzenleyen bir irketin yöneticisi Engin Pikin ise stanbuldan gelen 24 kiilik profesyonel fotorafç grubuna rehberlik yaptn ve bu gruba bata Akdamar Adas olmak üzere kentin tarihi ve doal güzelliklerini gezdirdiini söyledi.

Souk havaya ramen Van Gölü sahilinin büyük bölümünü gezdiklerini anlatan Pikin, Misafirlerimiz kentimize ilk kez geldiler ve gezimizden inanlmaz keyif aldklarn söylediler. Hava souk olmasna ramen adadan ayrlmak istemiyorlar. Normalde ziyaretlerimize ayrdmz sürelerin hiç biri tutmad. çünkü ziyaretçilerimizi götürdüüm yerlerde halk ile sohbet ettiler ve orann güzelliinin etkisiyle süreyi hep uzatm olduk. diye konutu.

Bölgeye ilk kez geldiini belirten fotorafçlardan Cumhur Akbulut da Karstan balayan yolculuklarnn Vanda son bulduunu anlatt.

Havann souk ancak yolculuklarnn çok scak geçtiini vurgulayan Akbulut, bölgeyle ilgili ön yarglarnn krldn dile getirdi.

nsanlarn scak kanll içimizi stt

Gezileri boyunca çok scak kanl insanlarla karlatklarn ifade eden Akbulut, Tabiatn souk olmasndan ziyade insanlarn scak kanll bizi hep stt. Titreye titreye de olsa memnuniyetle buralar fotorafladk. çok memnun ayrlyoruz. stanbulda burann tantmn da yapacaz. nallah yeniden gelmek nasip olur. dedi.

Fotorafç Haluk Ak da bölgeyi merak ettikleri için stanbuldan geldiklerini ve dolu dolu üç gün yaadklarn ifade ederek, nsann by donarm derlerdi de inanmazdk. Burada onu yaadk. Eksi 25 derecede Karstaki Ani Harabelerinde bunu yaadk. Buraya gelmekten çok mutlu olduk. Tekrar tekrar geleceiz inallah. diye konutu.

Ana Sayfaya Git