Akıllı teknolojiyle Öğretmeni buluştur

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk "Öğretmenler yetkinse çocukların yetkin olma potansiyelinden söz edebiliriz. Eğer çocuklarımız yetkin öğretmenlerle, bu çağın cevabını verebilen yetişkinlerle karşılaşırlarsa o zaman onlar için daha farklı ufukların açılması işten bile olmayacaktır" dedi.

Haberler 15.01.2020 - 09:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, öretmenler yetkinse çocuklarn yetkin olma potansiyelinden söz edilebileceini belirterek, Eer çocuklarmz yetkin öretmenlerle, bu çan cevabn verebilen yetikinlerle karlarlarsa o zaman onlar için daha farkl ufuklarn açlmas iten bile olmayacaktr. dedi.

Selçuk, Sheraton Otelde yaplan Akll Teknolojiler ve Yazlm Gelitirme Mesleki Geliim Program tantmnda, organik olan ile dijitalin bütünletii bir çada yaandn belirtti.

A yönetimi, siber güvenlik, yapay zeka ve makine örenmenin sradanlaarak günlük hayatta kullanlan alet ve araçlara dahil olmasnn, teknolojinin ne kadar olaanlatn gösterdiini ifade eden Selçuk, ilkokuldaki örencilerin Büyünce ne olacaksn? sorusuna verdikleri yantlardaki birçok meslein, i hayatna atldklarnda olmayabileceine dikkati çekti.

Akll teknolojilerle ilgili, öretmenler için Cisco ile beraber düzenlenen eitimlerin, aslnda örenciler için yapldna iaret eden Selçuk, unlar kaydetti:

Öretmenler yetkinse çocuklarn yetkin olma potansiyelinden söz edebiliriz. Eer çocuklarmz yetkin öretmenlerle, bu çan cevabn verebilen yetikinlerle karlarlarsa o zaman onlar için daha farkl ufuklarn açlmas iten bile olmayacaktr. Öretmenlerin alaca sertifikalar, örencilerin de uluslararas sertifikalara yöneltilmesi, özellikle lise örencilerimizin a yönetimi, siber güvenlik, nesnelerin interneti, yapay zeka, robotik alanlar, otomasyon gibi birçok alanda uluslararas sertifikalar almasn çok önemsiyoruz. Lisedeki derslerle yetinmeyip eer bu sertifikalar alrlarsa çok daha gelime frsat bulabilecekler ve sertifikalar biriktirerek dünyann birçok ülkesinde çalma imkan bulacaklardr.

- Öretmenlere akll teknoloji ve yazlm gelitirme eitimi verilecek

MEB Öretmen Yetitirme ve Gelitirme Genel Müdürlüü ile Cisco Network Akademi i birliinde hazrlanan program kapsamnda; dijital çada, çocuklarn teknolojiyi etkin kullanan, yetkinlikleri güçlü, i dünyasnn ihtiyac olan becerileri kazanm bireyler olarak yetimesi amacyla öretmenlere, akll teknoloji ve yazlm gelitirme eitimleri verilecek. Öretmenlere biliim ve teknoloji alannda çan taleplerine uygun ekilde yetkinlik kazandrlmasnn hedeflendii programda, öretmenlerin, disiplinler aras bir yaklamla yazlm, nesnelerin interneti, a yönetimi ve siber güvenlik konularndaki bilgi ve becerilerini artrmak da amaçlanyor.

Ulusal ve uluslararas akredite mesleki geliim programnn pilot eitimleri, 18-22 Kasmda Ankara ve stanbulda gerçekletirildi. Programn ilk etabnda Python eitimi açlarak 1032 öretmen 8 haftalk eitime alnd.

Program kapsamnda açlan a yönetimi, nesnelerin interneti ve siber güvenlik eitimleriyle 19 bin biliim teknolojileri öretmeni öncelikli olmak üzere toplam 1 milyon öretmene ulalmas hedefleniyor.

Ana Sayfaya Git