Akıntıya karşı dans!

Van Gölü'nde yaşayan ve yılın belli döneminde üreme için suyun akışının tersine yüzerek tatlı sulara göç eden inci kefalinin yolculuğu izleyenleri adeta büyülüyor.

Haberler 29.05.2017 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Van Gölündeki tek balk türü olan inci kefali, üreme dönemi 15 Nisan-15 Temmuz tarihlerinde tatl sulara zorlu bir yolculua balyor. Her yl ayn dönemde gölün tuzlu ve sodal suyundan çkarak tatl sulara geçen binlerce inci kefali, görsel bir ölen sunuyor.

Balk göçünün youn olarak görüldüü Erci ilçesindeki Deli çaya gelen yerli ve yabanc turistler, suyun aknn tersine yüzen ve önlerine çkan engelleri adeta uçarak amaya çalan balklarn esiz yolculuunu izlemenin keyfini yayor.

- nci kefalinin akntya kar dans harika

çayn her iki kysnda oluturulan mesire alannda bu muhteem doa olayn izlemeye gelen vatandalar, balklarn yolculuuna tanklk ederken bir yandan martlarn balk avn seyrediyor.

Deli çayda balklarn göçünü izleyen vatandalardan Sava Parsak, herkesi balklarn bu esiz göçünü izlemeye davet etti.

Balklar izlerken büyük heyecan duyduunu ifade eden Parsak, Her yl buraya gelerek balk göçü izliyoruz. Bu yl bir hafta erken geldiimiz için istediimiz seviyede balk göremedik. Gelecek hafta daha youn göç hareketi balar. dedi.

Vatandalardan Ezgi Deirmenci de ei ve arkadalaryla Ardan Vana balk göçünü izlemeye geldiini belirterek, nci kefalinin akntya kar dans harika. Buraya tekrar hayran kaldm. Bu göçün burada gerçeklemesi çok güzel bir olay. Burada bulunmak heyecan verici. diye konutu.

Ana Sayfaya Git