ALES adaylarına müjde

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer, 2018'de Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavları'nda (ALES) "bin altı kota" uygulamasını kaldırdıklarını belirterek, ALES'in 81 ilde yapılacağını açıkladı.

Haberler 12.01.2018 - 08:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Özer, temelde üç kullanm amac bulunan ALESin, üniversite mezunlar için önemli bir snav olduuna iaret etti.

Snavn Türkiyede üniversite veya yüksek teknoloji enstitülerinde yüksek lisans ve doktora programlarna örenci seçme ve yerletirmelerde kullanldn anmsatan Özer, sonuçlarn ayrca yükseköretim kurumlarnda öretim görevlisi, okutman, aratrma görevlisi ve uzman gibi akademik kadrolara yaplacak atamalarda, yurt dna burslu lisansüstü eitim için gönderilecek adaylarn seçiminde kullanldn kaydetti.

- Hizmetler yurdun dört bir yanna yaygnlatrlacak

ÖSYM Bakan Prof. Dr. Özer, u açklamay yapt:

2017 ylnda ALES snavlarnda bin alt kota uygulamas nedeniyle 2017-ALES lkbahar Snavn 64 il, 2017-ALES Sonbahar Snavn ise 59 ilde yaptk. Bir ildeki aday saysnn binin altnda olmas durumunda bu adaylar, binin üstünde snava girecek adayn olduu komu illerde snava alnyorlard. ALES snavlar yükseköretimde hem lisansüstü eitim hem de akademik kadrolara bavuru yapabilmek için en kritik snav. Bu nedenle gençlerimizin bu snavlara eriimini artrabilmek, dolaysyla yükseköretime bu balamda eriimi desteklemek için ALES snavlarnda bin alt kota uygulamasn 2018 yl için kaldrdk.

Bütün illerdeki adaylarn snava daha kolay ulaabilmesini istediklerini yineleyen Özer, Bu çerçevede, hizmetlerimizi yurdumuzun dört bir yannda yaygnlatrmak ve kolay eriilebilir klmak için çabalyoruz. Amacmz, hem yüksek lisans ve doktora yapmak isteyenlere hem de yükseköretim kurumlarndaki akademik kadrolarda çalmak isteyen tüm gençlere yardmc olmaktr. Bu nedenle 2018 ylnda, ALESi tüm illerde yapacaz. bilgisini paylat.

Ana Sayfaya Git