ALES sonuçları açıklandı

Adaylar, sınav sonuçlarına ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilecek.

Haberler 05.10.2019 - 09:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ölçme, Seçme ve Yerletirme Merkezi Bakanlnca (ÖSYM) Akademik Personel ve Lisansüstü Eitimi Giri Snavnn (2019-ALES/2) sonuçlar açkland.

ALES SONUçLARI

ÖSYMnin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 22 Eylülde uygulanan 2019-ALES/2ye ait deerlendirme ilemleri tamamland. Adaylar, snav sonuçlarna ÖSYMnin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaralar ve aday ifreleri ile eriebilecek.

CEVAP KAITLARI

Ölçme, Seçme ve Yerletirme Merkezi Bakanlnn (ÖSYM) internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 22 Eylülde uygulanan 2019-ALES/2 adaylarnn cevap katlarnn görüntüleri, cevap katlarna yaptklar iaretlemelerin optik okuyucular tarafndan okunmas sonucu elde edilen aday cevaplar ve sorularn doru yantlar yaymland.

Adaylar, 10 gün süreyle ÖSYMnin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaralar ve ifreleri ile snavda kullandklar cevap kad görüntüsünü, cevap kadna yaptklar iaretlemeleri, bu iaretlemelerin optik okuyucularla okunmas sonucu elde edilen aday cevaplarn ve sorularn doru cevaplarn görebilecek.

Ayrca adaylar, cevap ve cevap anahtarnn yaymland form üzerindeki soru numaralarn tkladklarnda, her soru için açlan yeni pencerede soru kökünü, cevap seçeneklerini, sorunun doru cevabn ve verdikleri cevab da inceleyebilecek.

Görüntülenen sayfa belge nitelii ise tamayacak.

Ana Sayfaya Git