Altaç: “Eğitime harcanan bütçeden çekinmemek gerekir”

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Diyarbakır Şube Başkanı Aydın Altaç, Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavının kaldırılmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Haberler 22.09.2017 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Altaç, eitimi sadece iktidarn çözmesini beklemenin doru olmayacan belirterek, Katlmc bir yaklam ile sivil toplum kurulular üzerinden analizler ve raporlamalar yaparak, bununla ilgili bir kamuoyu oluturup, doru olan yaklam topluma anlatmak ve alternatif çözüm önerilerini her vatandan ve eitim ile ilgili her bireye verilmesi gerekmektedir. Eitime harcanan bütçeden asla çekinmemek gerekir.

ETME MADD KISITLAMA OLAMAZ

Eitim öretim demek daha az güvenlik sorunu, daha çok mutlu yaam, maliyeti düük projeler ve geliim demek. Sadece eitim ve öretime deil, tarihine, medeniyetine sahip çkan, kimseyi ötekiletirmeyen, farkllklar zenginlik gören, farkl yaam ve düünceler ile bir arada yaamay bilen, verimli katk salayan, ahlakl, inançl, demokrat, muhafazakar, dindar bir nesil yetitirilmesi geleceimiz açsndan çok büyük önem arz etmektedir. Vesayeti elinde tutan aristokratlara frsat veren, toplumdan kopuk, kendi bildiini topluma dayatan bir üst akldan kurtulma adna eitim ve öretimi milliletirmek için her bireyin çaba sarf etmesi gerekmektedir dedi.

Ana Sayfaya Git