Altın raketler!

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Tenis Federasyonu arasında uluslararası müsabakalarda ülkeyi başarıyla temsil edecek sporcuların yetiştirilmesi için yapılan iş birliği protokolü kapsamında 81 ilden öğretmenin antrenörlük eğitimleri tamamlandı.

Haberler 19.09.2019 - 11:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl (MEB) ile Türkiye Tenis Federasyonu arasnda, uluslararas müsabakalarda ülkeyi baaryla temsil edecek sporcularn yetitirilmesi amacyla yaplan i birlii protokolü kapsamnda, 81 ilden öretmenin antrenörlük eitimleri tamamland.

Protokol kapsamndaki 81 ile 81 tenis sahas kurma çalmalar da bu yln sonuna kadar bitirilecek.

MEB ile Türkiye Tenis Federasyonu arasnda bu yln haziran aynda imzalanan i birlii protokolünde, ulusal ve uluslararas tenis karlamalarnda Türkiyeyi baaryla temsil edecek sporcularn yetitirilmesine yönelik fiziksel ve eitsel altyap çalmalarnn oluturulmas hedef olarak belirlenmiti.

çocuklarn ve gençlerin tenis sporuna eriimlerini kolaylatrmay hedefleyen protokol kapsamnda spor liselerindeki beden eitimi öretmenlerine tenis antrenörlüü ve tenis hakemlii, okul öncesi öretmenlerine ise tenis antrenörlüü eitimleri ile antrenörlük belgelerinin verilmesine ilikin balatlan çalmalar yaz boyunca sürdü.

Bu kapsamda, MEB ile Türkiye Tenis Federasyonu arasndaki i birlii protokolü ilk meyvelerini vermeye balad.

Protokol kapsamnda, 29 Temmuz-2 Austosta beden eitimi öretmenlerine Ankara Mamak Efe Güray Spor Akademisinde, Tenis Federasyonu uzman antrenörleri tarafndan Mikro-Mini Tenis Eitimi Kursu-1 verildi.

kinci aamada 81 ilde spor liseleri ve dier okullarda görev yapan 81 beden eitimi öretmenine, 16-21 Eylülde Ankara Mamak Efe Güray Spor Akademisinde, Tenis Federasyonu uzman antrenörleri tarafndan 1. Kademe Yardmc Tenis Antrenörlüü Kursu düzenlendi.

- Eitimler tamamlanacak

Milli Eitim Bakan Yardmcs Mahmut Özer, AA muhabirine yapt açklamada, protokol kapsamnda tenis eitiminde i birliine gidilen konularda ilerleme kaydedildiini söyledi.

Protokol ile spor liselerinden ve dier okullardan isteyen beden eitimi öretmenlerinin tenis antrenörlüü eitimlerini tamamlayabileceini belirten Özer, Yaz aylarndan itibaren eitimler devam ediyor. Eitim sonunda baarl olan öretmenlerimiz sertifikalarn da alyor. dedi.

- 81 ilde en az bir tenis sahas oluturulacak

Protokol ile tüm illerde belirlenen okullara mini tenis sahalar yaplacan ve gerekli ekipmanlarn da salanacan vurgulayan Özer, Tenis sahalarnn yapm konusundaki çalmalarmz sürüyor. Bu yln sonuna kadar 81 ilde en az bir okulda tenis sahalarnn yapm tamamlanm olacak. Ayrca tüm spor liselerimizin tenis ile ilgili altyap ve eitim süreçlerine Tenis Federasyonu tarafndan destek verilecek. diye konutu.

Mahmut Özer, öretmenlere yönelik sertifikasyon eitimlerini ücretsiz salayan Türkiye Tenis Federasyonu Bakan Cengiz Durmua ükranlarn sundu.

Ana Sayfaya Git