Anadolu Üniversitesi YÖKDİL'in organizasyonunu yapacak

AÜ, YÖK tarafından başlatılan "alana özgü" dil yeterliliğini belirlemeye yönelik tek dil sınavı YÖKDİL Sınavı'nın organizasyon ve uygulama ayağını üstlenecek.

Haberler 04.02.2017 - 09:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Anadolu Üniversitesi (AÜ), Yükseköretim Kurulunca (YÖK) balatlan ve yükseköretim tarihinde ilk olan alana özgü dil yeterliliini belirlemeye yönelik tek dil snav Yükseköretim Kurumlar Yabanc Dil (YÖKDL) Snavnn organizasyon ve uygulama ayan üstlenecek.

AÜden yaplan yazl açklamaya göre, Anadolu Üniversitesi, organizasyon deneyiminin yan sra teknik altyap, kalite düzeyi yüksek ve üretken insan kayna sayesinde Türk yükseköretim sistemine katkda bulunmaya devam ediyor.

Bu kapsamda AÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoan, YÖK Bakan Prof. Dr. Yekta Saraç, YÖK Bakan Vekili Prof. Dr. Hasan Mandal, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Prof. Dr. Rahmi Er ile snav organizasyonunun yürütücü ortaklarndan Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan biin de katld tören ile üniversitenin YÖKDLin, organizasyon ve uygulama ayan üstlenecei protokol imzaland.

Protokol kapsamnda YÖK tarafndan bu yl ilk kez 30 ilde tek oturum eklinde 5 Martta gerçekletirilecek YÖKDL snavnn organizasyonu ve uygulanmas AÜ tarafndan gerçekletirilecek.

Organizasyonun bir dier payda olan Ankara Üniversitesi ise snav sorularnn hazrlanmas sürecinde katkda bulunacak.

Ana Sayfaya Git