Anadolu'nun Renkleri!

19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Yenişehir Kaymakamlığı Halk Eğitimi Merkezi ve Yenişehir Belediye Başkanlığı tarafından "Anadolu'nun Renkleri, Adımları ve Sesleri Buluşuyor" etkinliği düzenlendi

Haberler 21.05.2017 - 12:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnca Diyarbakrn Yeniehir Belediye Bakan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Mehmet Özel, Biz Diyarbakrn kültürüyle, sanatla, kendi öz kültürel deerleriyle ön plana geçmesini, daha çok bu özellikleriyle anlmasn istiyoruz. Bu yöndeki gayretlerimiz bundan sonra devam edecek. dedi.

19 Mays Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayram dolaysyla Yeniehir Kaymakaml Halk Eitimi Merkezi ve Yeniehir Belediye Bakanl tarafndan Büyükehir Belediyesi Kongre Merkezinde Anadolunun Renkleri, Admlar ve Sesleri Buluuyor program düzenlendi.

Yeniehir Halk Eitim Merkezi halk oyunlar ekibi tarafndan, Bodrum, Artvin, Gaziantep, Silifke, Tokat, Mardin, Antalya, Van, zmir ve Trabzon yörelerine ait geleneksel danslar sergilendi. Halk oyunlar ekibinin gösterisi vatandalardan büyük alk ald.

Kaymakam Özel, gençler ve bütün Diyarbakr halk için bu etkinlii düzenlediklerini belirtti.

Türkiyenin çeitli yörelerine ait halk oyunlar gösterileri ve türkülerle renklerin bir armoni içerisinde sergilendiini anlatan Özel, Biz Diyarbakrn kültürüyle, sanatla, kendi öz kültürel deerleriyle ön plana geçmesini, daha çok bu özellikleriyle anlmasn istiyoruz. Bu yöndeki gayretlerimiz bundan sonra devam edecek. Bu tarz kültürel faaliyetlerimizi zenginletirerek, çeitlendirerek, Diyarbakrl hemehrilerimize sunacaz. diye konutu.

Katlmn yüksek olmasndan dolay duyduu memnuniyeti ifade eden Özel, unlar söyledi:

Bugüne kadar yaptmz ve bundan sonra yapacamz faaliyetler Diyarbakr halknn yanmzda olduunu gösteriyor. Bu alanda daha çok eyler yapmamz gerektiinin mesajn veriyor. nsanlarmz kültürel faaliyetlere yatkn. çünkü kadim bir ehirde yayoruz. Bu kadim ehrin geleneklerine göreneklerine sahip yetiiyorlar. Bu gelenek ve görenekleri yaatma noktasnda da azim ve gayret içerisindeler.

Programa, Diyarbakr Valisi Hüseyin Aksoy, Büyükehir Belediyesi Bakan Cumali Atilla, Yeniehir Halk Eitim Merkezi Müdürü Nurullah Öncü, kurum amirleri ve çok sayda vatanda katld.

Ana Sayfaya Git