Ani sistem değişikliği artık yok

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Şanlıurfa'da bir öğrencinin sistem değişikliği istemediğini belirtmesi üzerine, "Ani sistem değişikliği artık yok. Söz ani frende yok, ani gaz da yok, tamam. Siz şimdi böyle liseye başladınız ya liseyi de böyle bitireceksiniz inşallah." dedi.

Haberler 20.09.2018 - 08:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Selçuk, anlurfada 8 lisenin bir arada faaliyet gösterecei Zeytin Dal Eitim Kampüsünün açl töreninde yapt konumada, kentte bulunmaktan memnuniyet duyduunu belirterek, eitim tesislerine ad verilen harekatta ehit düenlere Allahtan rahmet diledi.

Türkiyede artk yeni Mustafa Kemallere, Aziz Sancarlara ve Kazanc Bedihlere ihtiyaç duyulduunu anlatan Selçuk, yeni nesil örencilerin eitimin yan sra sanattan spora kadar farkl branlarda da kendilerini gelitirmesi gerektiini ifade etti.

- Derdimiz kendimizle deil, dünya ile yarmaktr

Her örencinin bir cevher olduuna iaret eden Selçuk, cevherlerin de öretmen ve ailelerin katksyla mücevhere dönüeceine inandn bildirdi.

Örencilerin Türkiyenin hedeflerine hizmet etmesi gerektiini anlatan Selçuk, Türkiyenin eitimini düzene sokarsak iimiz bitmi olmayacak, bizim iimiz asl o zaman balayacak. Bizim derdimiz kendi kendimizle yarmak deil, bizim derdimiz dünya ile yarmaktr. Asl meselemiz dünyadaki büyük güçlerle rekabet ederek bu durumu sürdürülebilir hale getirmektir. Bunun için sizlere ve öretmenlerimize güveniyoruz. Bu hedef sizin omuzlarnzda yükselecektir. nsann deeri ve eitilmesiyle biz bu dünyada iz brakabiliyoruz. Sizler bu tesislerin hakkn verirseniz içinizden birçok deerler çkacaktr. diye konutu.

- Davamz eitim ve gelecek davasdr

Örencilerin ciddi çalmas sonucunda Türkiyenin daha iyi yol alacan kaydeden Selçuk, Bizim davamz gerçekten eitim ve gelecek davasdr. Biz nasl Sütçü mamlar ahin Beyleri unutmadysak, yeni gençlerle de Türkiyenin geleceini unutmayacaz. Biz Milli Eitim ailesi olarak örencilerimiz için her türlü hizmete hazrz. Kendi vazifemizi yapmaya muktediriz. Cumhurbakanmzn gösterdii iradeyle biz eitimde u ana kadar yaptmz birçok baarya kalite ve baar açsndan yeni tulalar ekliyeceiz. Yaplann üstüne biz de bir eyler yapacaz. anlurfaya ayr bir önem vereceiz. Urfalyz ezelden diyoruz. deerlendirmesinde bulundu.

Bakan Ziya Selçuk, daha sonra açl yaplan okullarda eitime balayan örencileri snflarda ziyaret ederek, taleplerini dinledi ve isteklerinin en ksa sürede yerine getirileceini vurgulad.

- Bakan olmak zordur

Hedefini sorduu bir örencinin Bakan olmak istiyorum, sizi çok seviyorum. sözleri üzerine Selçuk, Emin misin? in çok zor olur. diye gülümseyerek yant verdi.

Snftaki dier bir örencinin sürekli sistem deiiklii istemediini belirtmesi üzerine de Bakan Selçuk, Ani sistem deiiklii artk yok. Söz ani frende yok, ani gaz da yok, tamam. Siz imdi böyle liseye baladnz ya liseyi de böyle bitireceksiniz inallah. karln verdi.

Selçuka temaslarnda Vali Abdullah Erin, Büyükehir Belediye Bakan Nihat çiftçi, AK Parti anlurfa Milletvekilleri Mehmet Ali Cevheri, Gülendar Açanal, Halil Özavl ile MHP anlurfa Milletvekili brahim Özyavuz da elik etti.

Ana Sayfaya Git