Anlamlı seferberlik!

Okul arkadaşları lösemi hastası Özlem için seferber oldu

Haberler 09.10.2019 - 10:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ziya Gökalp Anadolu Lisesi (ZGAL) örencileri hem lösemi hastas olan arkadalar Özleme destek olmak için hem de meme kanserine dikkat çekmek adna önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza att. Örencilerin hayata geçirdii çalmaya okul idaresi ve l Milli Eitim Müdürü Doç. Dr. Feysel Taçer de katld. Doç. Dr. Feysel Taçer örencilerin lösemi hastas arkadalar Özlem için çektii videoda yer alp meme kanserine dikkat çekmek için de pembe kurdele takt.

Örencilerin balatm olduu çalmay önemli bulduunu belirten Doç. Dr. Taçer, örencilere teekkür ettiini söyledi. Doç. Dr. Taçer, Diyarbakrn en köklü ve tarihi liselerinden biri olan ve bizzat benim de mezun olduum Ziya Gökalp Lisesinden bu farkndaln gelmi olmas benim için hem bir onur hem de bir motivasyon kayna oldu. Ben onlara ayrca teekkür ediyorum. Özlem 10uncu snfta lösemi tehisiyle büyük bir mücadele veriyor. Kendisini yalnz brakmamak için arkadalarnn göstermi olduu bu farkndala itirak etmek istedim, destek olmak istedim. Özlemin ahsnda bütün çocuklarmza, kanserle mücadele eden kardelerimize ve büyüklerimize moral vermek istiyoruz. Hem güç alamak istiyoruz. Yalnz deiller, yanlarndayz. Onlarla birlikte bu mücadeleyi bizde vermek istiyoruz. Bu mesaj mücadele eden bütün dier arkadalarmza, kardelerimize iletmek için burada toplanm bulunuyoruz dedi.

Bin 147 çocuumuza pembe kurdele taktk

Yaklak 7 ay önce örencilerinin lösemiye yakalandn kaydeden Ziya Gökalp Anadolu Lisesi Müdiresi Esra Ucaman ise, Ailesiyle irtibat halindeydik, ilik aranyordu. Bu balamda çocuklarmz bize hocam, 15 gün önce bir ilik nakli gerçekleti ve onu motive etmek için klip çekmek istiyoruz dediler. Tabi biz seve seve gönüllü olduk. Amatörce onlarn filminde figüran rolünü kabul ettik. Bu proje, ülkemizdeki dier hastalara da bir umut olsun. Gerçekten lösemi hastalar, lösemi tedavi edilebilir bir hastalk. Ayn zamanda bu ay, meme kanseri farkndalk ay. Bununla ilgilide idareci arkadalarmzla, rehberliimizle oturup konutuk. Bu farkndal nasl oluturabiliriz diye. Bin 147 çocuumuza birer kurdele hazrladk. Sanrm Türkiyede bir ilk. Bugün sabah törenle birlikte bin 147 çocuumuza kurdelelerini taktk ve onlardan unu istedik, Biz farkndayz, siz ne kadar farkndasnz Bu slogan lütfen eve gidin, evde annenize, komunuza, kz kardeinize, yaknlarnza. Otobüse bindiiniz zaman bu kurdeleyi soranlara muhakkak bir cevabnz olsun. Erken tehis hayat kurtarr, çk noktamz buydu. Bugün örencimiz Özleme selam olsun. Ama ülkemizde bu hastalkla mücadele eden nice çocuumuz var. Dualarmz onlarla, onlar yalnz brakmayacaz diye konutu.

ZGAL 11inci snf örencilerinden Zelal Belek de, yaklak bir yldr arkadalar Özleme lösemi tehisi konulduunu söyledi. Belek,Biz ona moral ve motivasyon açsndan bir video hazrladk, bir klip çektik. çektiimiz klip ekim ayna denk geldi. Ekim ay da meme kanseri ay. Biz bir farkndalk oluturmak için, okulumuzda pembe kurdele balattk. nsanlarnda bunun farknda varmasn istiyoruz eklinde konutu.

Okulun bir baka örencisi Berfin Kanat ise arkadann 15 gün önce ilik nakli olduunu ve uan çkacak sonucu beklediklerini kaydetti. Kanat, Bizde onun motivasyonu için güzel bir klip çektik. Bütün öretmenlerimiz, müdürümüz, idari herkes bize yardmc oldu. Bununla birlikte hem motivasyon kazand hem de meme kanseri farkndalk oluturmak için biz okulca bir hafta boyunca çalma gerçekletirdik. Okulumuzda Türkiyede bir ilk olan pembe kurdele çalmasn dedi.

Ana Sayfaya Git