Anne beyaz eşyayla ikna edildi; Melek okuluna kavuştu

Diyarbakır’da Melek Çetinkaya, Anadolu lisesini kazandı. Anne, “Çamaşırı kim yıkayacak?” deyip göndermedi. Kaymakamlık anneye beyaz eşya aldı. Melek okullu oldu.

Haberler 12.12.2016 - 09:10 Son Güncelleme : 12.12.2016 - 09:11

Diyarbakrn Hani lçesi Sergen Köyünde yaayan Melek çetinkaya (15), köy okulunda okuyup, evde snavlara hazrlanarak girdii 2016 TEOG Snavndan 460 puan ald. Okul müdürü tarafndan Diyarbakr 80. Yl Anadolu Lisesine kayd yaptrlan Melek, annesi rahatsz olduu için ev ilerine yardm etsin diye okula gönderilmedi. Hani lçe Milli Eitim Müdürlüünün durumu Hani Kaymakamlna bildirmesi üzerine Diyarbakr Valilii, Hani Kaymakaml ve Milli Eitim Müdürlüü harekete geçti.

Melekin maddi imknszlk ve annesinin hasta olmas nedeniyle evde çamar, bulak gibi ilere yardm etmesi için okul gönderilmedii belirlendi. Annesi ile görüülerek ihtiyaçlarnn karlanaca sözü verildi. çamar makinesi, bulak makinesi ve elektrikli süpürge alnd.

6 yl önce babam öldü, doktor olacam

Melekin eitim masraflarnn karlanaca da belirtildi. Aile ikna edilerek Melek, Diyarbakr 80. Yl Anadolu Lisesindeki srasna oturdu. Ayrca Diyarbakrda örenci yurduna yerletirildi. Hafta sonu ise köyüne annesinin yanna gittii örenildi.

Melek ise duygularn u sözlerle dile getirdi: mknszlklara ramen, gece gündüz derslerime çaltm. Hayalim en iyi okulda okumakt. Yüksek puan alnca çok mutlu olmutum. Ailem okula göndermeyince günlerce aladm. Umutlarm tükenirken, rehber öretmenler tarama için okula gitmi ve durumumu örenmiler. Okuluma kavutum çok mutluyum. Babam 6 yl önce kalp krizinden kaybettim. Bundan dolay okuyup doktor olacam. Kzlarn okumaya daha çok hakk var. Kzlar okumazsa erken yata evlendirilecek. Aileler kzlarn okullarndan mahrum etmesin, cahil kalmalarna, çocuk gelin olmalarna sebep olmasnlar. Hasta olduu için i yapamadn belirten anne Nesriye çetinkaya da kz okuluna kavutuu için çok mutlu olduunu söyledi.

Ana Sayfaya Git