Annelere yüzme dersi

Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesi'nin yüzme kursunda hem çocuklara hem de annelerine yüzme dersi eğitimi verilerek olası boğulma vakalarına karşı bilinçlendiriliyor. Uzman hocalar tarafından eğitim alan çocuk ve anneler uygulamadan son derece memnun.

Haberler 23.07.2019 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Balar Belediyesi, çocuklara ve annelerine e zamanl yüzme eitimi vererek sosyal belediyecilik adna önemli bir çalmay uyguluyor. Balar Belediyesi Kadn ve Aile Hizmetleri Müdürlüüne bal faaliyet gösteren Solin çocuk Oyun Evi ve yüzme havuzunda yl boyunca faaliyet gösteren stma sistemine uygun kapal yüzme havuzunda hem çocuklara hem de annelerine yüzme dersi eitimi verilerek önemli bir hizmete imza atlyor. Mevsim koullarna göre hem scak hem souk suyun kullanlabildii havuzda verilen teorik ve pratik eitimle birçok çocuk ve annenin ilk kez yüzme ile tanmas salanacak. Uzman hocalar tarafndan eitim alan çocuklar ve anneler uygulamadan son derece memnun kalrken, bu konuda vatandalardan youn bir talep geldii belirtildi.

Annelere de yüzme dersi

Balar Belediyesi Solin çocuk Oyun Evinde ayrca çocuklara yönelik olarak resim, müzik, satranç, okul öncesi ve çocuklara yönelik ihmal istismarl gibi alanlarda da yine uzman hocalar tarafndan yl boyunca eitim verilecek. Dar gelirli ailelere yönelik hizmetlerin öne çkt çalmalarda görev yapan sosyal hizmet uzmanlar ve sosyologlar, kadnlara ve çocuklara yönelik çeitli alanlarda psikolojik eitimler de vererek topluma kazandryor.

nternet bamllna kar çocuklara destek

Balar bölgesinde velilerin youn ikayetlerine konu olan internet kafe bamllnn önüne geçmek için de çalmalarn yapld Balar Belediyesine ait binada, okul dönemlerinde çocuklarn ders çalmasna ve ödev yapmalarna kadar bir çok alanda uzman eitimciler tarafndan destek salanacak. Bu çalmalarla çocuklarn internet kafe bamllndan kurtarlmas da amaçlanyor.

Ana Sayfaya Git