Anneye mektup yazılan kalemler yeşerdi

Diyarbakır'da Molla Gürani İlkokulu 4. sınıf öğrencileri, "Benim Annem Bir Çiçek Projesi" kapsamında annelerine mektup ve şiir yazdıkları, resim çizdikleri, ucunda kahkaha çiçeği tohumu bulunan kalemleri toprakla buluşturdu.

Haberler 04.06.2018 - 09:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda Molla Gürani lkokulu 4. snf örencilerinin bir proje kapsamnda annelerine mektup yazd kalemler, toprakla buluturularak yeerdi.

Molla Gürani lkokulunda snf öretmeni Ramazan Altntepe, örencilerine anne sevgisi ve çocuklara verilen emei göstermek için Benim Annem Bir çiçek Projesini hazrlad.

Proje kapsamnda sipari verdii, ucunda kahkaha çiçei tohumu bulunan kalemleri örencilerine datan Altntepe, çocuklardan annelerine duygularn mektuba, iire ya da resme yanstmalarn istedi.

Bazlar mektup bazlar iir yazarken, kimi örenciler ise sevgisini resimle yanstmay tercih etti.

Örenciler daha sonra mektup ve iir yazdklar, resim çizdikleri, ucunda kahkaha çiçei tohumu bulunan kalemleri toprakla doldurduklar sakslara dikti.

Sevgiyle sulanan tohumlar yeerirken, örenciler mektup ve resimler ile yetitirdikleri çiçekleri annelerine verecek olmann heyecann yaad.

- Anneleri için farkl bir an olacak

Öretmen Altntepe, örencilere, emekleriyle hazrladklar bir hediyeyi annelerine sunmann mutluluunu yaatmak istediklerini söyledi.

çocuklarnn elleriyle büyüttüü çiçekleri hediye olarak almann anneleri mutlu edeceini düündüklerini dile getiren Altntepe, eitim öretimde ana araç olan kalem ile böyle bir etkinlii yapmann da ayr bir deer olduunu vurgulad.

Tohumlu kalemleri tesadüfen gördüü internetten sipari verdiini anlatan Altntepe, Hayatlar boyunca hep gülümseyen annelere ithafen de kahkaha çiçei tohumlu kalemleri seçtik. dedi.

Bu fikri örencileri ile paylat zamanki mutluluklarn aktaran Altntepe, çok sevindiler ve çok holarna gitti. Kendi kendilerine ura verecekleri bir etkinlik olduu için onlar adna deiiklik oldu. nallah anneleri için de farkl bir an olacak. diye konutu.

Altntepe, kalem sipariinin ardndan sakslar aldklarn ifade ederek, çocuklarn okul bahçesinde toprakla doldurduu sakslara tohumlu kalemleri diktiini belirtti.

Nasl ki anneler çocuklarn sevgiyle büyütürler, biz de benzer bir sevgi ve emekle çiçeklerimizi suladk, günee braktk, büyüttük. diyen Altntepe, örencilerin emek verdii, sevgilerini yanstt bu çiçekleri de annelerine hediye edeceini aktard.

Örencilerden Bahar Fidanc, öretmeninin fikriyle anneleri için güzel bir sürpriz hazrladklarn belirtti.

Serdar Kzler, annesinin hep gülmesini istediini dile getirerek, Hep mutlu olsun istiyorum. Annecim seni çok seviyorum. Sana öretmenimizle çiçek diktik. Beni bu yama kadar büyüttün. Sana çok teekkür ederim. diye konutu.

Nuray Yldz da kendi yetitirdii çiçei annesine hediye edecek olmann mutluluunu yaadn ifade etti.

Ana Sayfaya Git