Antalya'da D.Ü rüzgarı estirildi

Antalya'da organize edilen ve Türkiye'nin bir çok Üniversitesinden akamedisyenin katıldığı "Uluslararası Bilim Konferanslarında" Dicle Üniversitesi rüzgarı esti.

Haberler 30.10.2017 - 07:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Uluslararas Bilim Konferans balyla, Antalyada organize edilen toplantda, Dicle Üniversitesi rüzgar esti. Öretim üyelerinin katlmyla gerçekleen ve 3 gün süren konferansta Dicle Üniversitesi öretim üyeleri, bildirim, sunum ve poster gibi kategorilerde 6 ödüle layk görüldü.

Alnan bilgiye göre, 19-21 Ekim 2017 tarihlerinde Antalyade bir otelde düzenlenen Uluslararas Bilim Konferanslarna bata Dicle Üniversitesi olmak üzere Türkiyenin çeitli üniversitelerinden çok sayda öretim üyesi katld. Amerika, Gürcistan, Avustralya, ran, Irak, Kazakistan ve Nijeryadan olmak üzere yurt dndan gerek ahsen gerekse bildiri göndermek suretiyle katlmlarn olduu toplantda, Dicle Üniversitesi Teknoloji Gelitirme Bölgesinde (Dicle Teknokent) faaliyet gösteren INESEG (International Engineering, Science and Education Group) firmas tarafndan Antalyada düzenlenen INESEC 2017 konferanslarnda Dicle Üniversitesi öretim üyeleri büyük baar elde ettiler.

INESEG FRMASI

Buarada, INESEG Firmas Müdürü Prof.Dr. Zülküf Gülsün, konuya ilikin yapt açklamada öyle dedi; INESEG Firmas olarak geçen yl Diyarbakrda düzenlediimiz INESEC 2016 konferanslarnn devam olan INESEC 2017 konferanslarmz üç kategoride yapld. Mühendislik Bilimleri Konferansnda 96 adet; Temel Bilimler ve Salk Bilimleri konferansnda 68 adet; Sosyal Bilimler konferansnda ise 48 adet bildiri sunuldu. Konferanslarmza Türkiyeden bata Dicle Üniversitesi olmak üzere stanbul, Samsun, Kayseri, Sakarya, Rize, Antalya, Bursa, Batman, Siirt, rnak, Hakkri, Mardin, Gaziantep, Elaz, Adyaman, Mersin, Trabzon illerindeki üniversitelerden gelen akademisyenler çalmalarn sundular. Ayrca yurtdndan da Amerika, Gürcistan, ran, Irak, Avustralya, Nijerya, Kazakistandan bildiriler sunuldu. Samimi bir ortamda geçen toplantlarn, akademik tartmalar yannda kurulan dostluklar sayesinde ortak projeler gelitirme yollar açld.

Konferanslarda her kategoride en iyi üç sözlü bildiri ve en iyi üç poster bildiri dallarnda ödüller verildi. Dicle Üniversitesi öretim elemanlar en iyi sözlü bildiri kategorisinde 6 adet ödüle layk görüldüler. Dicle Üniversitesi öretim üyelerinin konferansmza gösterdikleri youn ilgi ve baarlar nedeni ile Dicle Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Sayn Talip GÜLün ahsnda kendilerini yürekten kutlarz. Ödül kazananlarn listesi ineseg.org sitesinde ilan edilmitir.

Ana Sayfaya Git