AÖF öğrencilerine müjde!

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Açıköğretim Sistemi’nde kayıtlı yaklaşık 1,5 milyon öğrenciyi yakından ilgilendiren müjdeli bir haber verdi; mezun olmasına 3 dersi kalan öğrenciler artık bir dönem daha beklemeyecek.

Haberler 27.12.2016 - 08:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoan, Açköretim ktisat ve letme Fakültelerinden mezun olmasna tek dersi kalan örencilerin dönem uzatmamalar için uygulanan tek ders snavlarnn, bu yldan itibaren üç derse çkarldn bildirdi. Gündoan, Açköretim, ktisat ve letme Fakültelerinin lisans veya önlisans programlarnda kaytl, üç dersten baarsz olan ve bu dersleri baarmas durumunda mezun olabilecek örencilere tannan üç ders snav hakkndan hangi durumdaki örencilerin yararlanabileceine de açklk getirdi. Kaytl olduu bölüm/programlarda tüm dersleri alan ve üç dersten baarsz olduu için mezun olamayan örencilerin üç ders snavna girebileceini yineleyen Prof. Dr. Gündoan, üç ders snav hakkna ilikin esaslar öyle sralad:

Örencinin üç ders snavna girebilmesi için, 2016/2017 öretim yl güz veya bahar döneminde o derslere kayt yaptrm olmas gerekmektedir. Baarsz olduu üç dersten (DZ) ve/veya (YZ) harf notu alan örenciye üç ders snav hakk tannmaz. Uygulamal dersler (laboratuvar, pratik çalma ve benzeri) için üç ders snav hakk tannmaz. Üç ders snav notu, dönem sonu snav notu yerine geçer. Baar notu; üç ders snav uygulanan her bir ders için dönem içi notlar ile üç ders snav notunun yüzdelik oranlar dikkate alnarak belirlenir. Örencinin baar notu; üç ders snav uygulanan her bir ders için dönem içi notlar ile üç ders snav sonucu esas alnarak hesaplanr. Örencinin harf notlar, dönem sonu snavna Anadolu Üniversitesi Açköretim, ktisat ve letme Fakülteleri Örenci Deerlendirme Sistemi Esaslar dikkate alnarak oluan harf notu aralklar dikkate alnarak belirlenir. Her ne sebeple olursa olsun üç ders snavna katlmayan ve katlamayan örenci için mazeret snav yaplamaz.

Snavlar yurt içi 22 Temmuzda yurt d 13 Austosta

Rektör Gündoan, snav tarihlerini de açklayarak, öyle devam etti:

Türkiye programlar için üç ders snav 22 Temmuz 2017 Cumartesi günü fakülte yönetim kurulu karar ile belirlenen snav merkezlerinde gerçekletirilecektir. Türkiye programlarna kaytl bulunan ve halen cezaevinde/tutukevinde olup üç ders snavna girme hakk olan örencinin snav, 22 Temmuz 2017 Cumartesi günü bulunduu ildeki cezaevinde/tutukevinde yaplacaktr. Yurtd programlar için üç ders snav 13 Austos 2017 Pazar günü fakülte yönetim kurulu karar ile belirlenen snav merkezlerinde gerçekletirilecektir.

Prof. Dr. Gündoan, Açköretim Sisteminde kaytl örencilerin baarlarn arttrmaya yönelik yaptklar çalmalar sürdüreceklerini de belirterek, tüm örencilere baarlar diledi.

Ana Sayfaya Git