AÖF’den engelli öğrencilere büyük kolaylık

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Van Bürosu temsilcileri, engelli öğrencilere sağlanan imkanlar hakkında bilgilendirmede bulundu.

Haberler 10.08.2018 - 08:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Anadolu Üniversitesi AÖF Van Bürosu temsilcileri, pekyolu Belediyesi bünyesinde açlan Engelsiz Kafede engelli örencilerle bir araya geldi. Açklamalarda bulunan AÖF Van Büro Yöneticisi ve Van l Temsilcisi Dr. Öretim Görevlisi Ali Ertürk, Türkiyede ve yabanc 16 ülkede uzaktan eitim hizmeti veren 3 milyon kaytl ve 4 milyondan fazla mezun ile dünya mega üniversiteleri arasnda ilklerde yer alan Anadolu Üniversitesinde kaytl 24 bin engelli örencinin olduunu belirtti.

Vanda da kaytl 260 civarnda engelli örencilerinin bulunduunu ifade eden Dr. Öretim Görevlisi Ertürk, Anadolu Üniversitesinin engelli örencilere yapt hizmetleri u ekilde sralad:

Yüzde 40 ve üzeri engelli raporu olan örencilerimizden eitim öretim gideri ve harc alnmamaktadr. Hizmet ve ilem öncellii tannmaktadr. Yürüme engellilere snavlarda uygun binalarda snav, gözleri veya elleri engelli olanlarda ise özel snflarda hem okuyucu hem de iaretleyici snav görevlileri hizmeti sunulmaktadr. Snavlardan önce engelli durumu olmasnn raporlanmas halinde de özel dersliklerde snav organizasyonlar yaplmaktadr. Engelli çaltaylar, ödüllü kampanyalar, yarmalar ve Gönül Gözü Görenler Türk Halk Müzii konserleri düzenlenmektedir.

Engelli bireyleri toplumla bütünletiren, varlklarn hissettiren Engelsiz Kafe gibi hizmetlerin ülke genelinde yaygnlamas gerektiini dile getiren Ertürk, engelli örenciler ile bulumalarna katk salayan pekyolu Kaymakam ve Belediyesi Bakan Vekili Cemil Öztürke ve kafe yetkililerine teekkür etti.

Ana Sayfaya Git