AÖL girişleri!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'ne bağlı Açık Öğretim Ortaokulu, Açık Öğretim Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi öğrencileri için ilk dönem sınavları yaklaşıyor.

Haberler 03.01.2017 - 09:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adaylar, snava nerede gireceklerini merak ediyor. Peki AÖL snav giri yerleri ne zaman açklanacak. Snav ne zaman yaplacak? te merak edilenler...

AÖL 1. DÖNEM SINAV GR YERLER NE ZAMAN AçIKLANACAK?

Açk Öretim Lisesinde eitimine devam eden örenciler için 1. dönem snavlar yaklayor. Adaylar, snav giri yerlerini MEBin http://aolweb.aol.meb.gov.tr/ internet adresinden örenebilecekler. AÖL 1. dönem snav giri yerleri bugün adaylarn eriimine açlacak.

AÖL örenci giri ekrannda örenci numaras ve ifre ili giri yaptktan sonra ekrana gelen sayfada sol tarafta yer alan Snav Giri Belgesine tklayn. Daha sonra açlan pencerede Yazdr ksmna tklayp snava nerede gireceinizi örenebilirsiniz.

AÖL SINAVI NE ZAMAN?

Açk Öretim Lisesi ve Mesleki Açk Öretim Lisesi örencileri için 2016-2017 eitim öretim yl ilk dönem snav 07-08 Ocak 2017 tarihlerinde gerçekletirilecek. Bu snavn sonuçlar 30 Ocak 2017 tarihinde açklanacak. Açk Öretim Ortaokulu 1. dönem snav ise 8 Ocak Pazar günü yaplacak.

SINAV GÜNÜ YANINIZDA BULUNDURMANIZ GEREKENLER

Açk Öretim Lisesi Snav Giri Belgesi (internetten sisteme girip alnacak),

Fotorafl Nüfus Cüzdan (ya da var ise ehliyet, pasaport)

Açk Öretim Lisesi Kimlik Kart (zorunlu deil olmas önerilir),

Snav günü yannzda kurun kalem ve silgi bulundurmay unutmaynz.

Örenciler, snav srasnda cep telefonu, hesap makinesi, bilgisayar (diz üstü), kitap, ders notu, silah ve dier örencileri rahatsz edecek hiçbir araç-gereç bulunduramazlar.

Dikkat: Örenciler, snava girerken kimlik belgelerini (nüfus cüzdan, pasaport, ehliyet) ve Snav Giri Belgelerini yanlarnda bulundurmak zorundadrlar.

AçIK ÖRETM LSESNDEN NASIL MEZUN OLURUM?

Açk Öretim Lisesi (Alan Yok) Mezuniyet artlar.

* Örenim gördüü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olmas,

* Toplam kazanlan kredinin en az 192 veya üzeri olmas,

* Ortak derslerin tamamn baarmas veya muaf olmas, Dil ve Anlatm dersinden muafiyet olmamas nedeniyle mutlaka baarlmas,

* Açk Öretim Lisesinde en az bir dönem snava girmi olmas,

Mesleki Açk Öretim Lisesinde örenim gören örenciler için mezuniyet kredileri seçilen alana göre farkldr.

3 LDE AçIKÖRETM LSES SINAVLARINA KAR ENGEL

Bölgede etkili olan kar ya ve tipi nedeniyle Van, Bitlis ve Hakkaride 2-3 Ocakta yaplmas planlanan Açköretim Lisesi Snavlar iptal edildi.

l Milli Eitim Müdürü Kyasettin Krekin, Van ve ilçelerinde, 2 ve 3 Ocakta yaplmas planlanan Açköretim Lisesi Snavlarnn youn kar ya nedeniyle iptal edildiini bildirdi.

Ana Sayfaya Git