Ara tatil olmayacak

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okullardaki eğitimin ara tatil olmadan 2 Temmuz’a kadar devam edeceğini ve karnelerin aynı gün dağıtılacağını açıkladı. Bakan Selçuk özetle şunları söyledi:

Haberler 10.03.2021 - 00:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

15 ubattaki iki haftay üç hafta yaptk. Yani bu ara tatili alarak oraya ekledik ve bir ara tatilden ziyade hatta okulun uzatlmasyla ilgili de planlamalarmz var. Bizim okullarmz seminer dönemi dahil, 2 Temmuzda bitiyor ama örenciler ondan önceki haftalarda brakyorlar. Ama bu sefer örencilerimizi 2 Temmuza kadar okulda tutmakla ilgili planlama çalmalar var. Ara tatil yok.

Karneleri 2 Temmuzda vereceiz. Karnenin önce ya da sonra verilmesi sorun deil. Duruma göre nasl ihtiyaç doarsa ona göre hareket ederiz.

Bugün Ankarada bir ortaokula gittim. çocuklar ortaokulda bahçede zplyorlar. Öretmen odasna gittiimde sürekli teekkür alyorum öretmenlerden. lk haftay çok olumlu geçirdiimizi gördüm. lk ve ortaokullarda yüzde 80in üzerinde katlm var.

KISM AçILIP KAPANMA

Bizim en banda söylediimiz bir ey vard. Duruma göre ksmi açlma, ksmi kapanma. Ya da yerinde kararlar. ehir bazl. Süreç bizi dördüncü safhaya getirdi. Yerinde karar süreci balad. Valilikler kendi ehirlerindeki duruma somut olarak bakp bu süreci bir haftaya yayalm, iki haftaya yayalm, Okullar ksm kalsn, dierlerini biraz snrlayalm gibi yerel kararlar alabilir.

Telefonumda kiiye özel yazlm var. Ben ana snfnda 1-2-3-4-5-8-12de tamamnda kaç çocuumuzun ailesinde temasl, pozitif var, bunlar görebiliyorum. Son bir haftada gördüümüz farkllk u, ksmi bir art var. Aile bilgilendiriliyor, eer o anda oluan fiili bir durum söz konusuysa özel odaya alnyor. Sonra salk kuruluuna haber veriliyor, süreç balatlyor. Kiiye özel tedbir alnyor.

740 BN BLGSAYAR

Bir buçuk milyon çocuumuzun yarsna yaknn televizyon sorunu var, biz bunun tamamn hallettik. 740 bin bilgisayar dattk. Herkese 8 GB bedava veriyoruz.

ÖRENCLER SINAV PTAL STEMYOR

GENçLER hakldr. Biz gençler bir tepkide bulunduunda onu suçlamak deil, anlamakla megul insanlarz. Biz bamsz aratrma grubuna yaptrdmz çalmada örencilerin yüzde 77sinin bu snavla ilgili bir iptal istemi yok. Ailelerin de öretmenlerin de muhakkak snava girmeliler görüü var. Bizim lise örencilerimizin yüzde 40ndan fazlas bu snava birinci dönem girdi. Bizim bir denge tutturmamz gerekiyor. Snavlar seyreltilmi snflarda yaplyor. Öretmenlerimiz snavlarn kesinlikle olmas konusunda geri bildirimde bulunuyor. Snav da seyreltiyoruz. Daha önce iki snav yaplyordu, bunu da azalttk. lk, ortaokuldaki örencinin snava girmesi lisedeki kadar kritik deil bizim için. lkokulda zaten snav yok. Ortaokullarla ilgili baka kontrol araçlarmz var. Akademik amacmz liseye göre daha az.

1 MLYON 219 BN ÖRETMENE AI

Salk Bakanlmz dünyada örnek gösterilecek bir a kampanyas düzenliyor. Burada a tedarikine bal olarak baz aksamalar olabiliyor. Bakanlmz ön almasyla yaptmz görümeler neticesinde açlan snflarn öretmenlerinden balayarak 1 milyon 219 bin öretmen ve çalann alanmas konusunda listeyi verdik. Yaklak 100 binin altnda, sanrm 80 küsur bin öretmeniz zaten aland. Öncelik olarak baland. Tedarik süreci hzlandnda, a süreci de hzlanacak.

Ana Sayfaya Git