Ara tatilde öğrencilere tavsiyeler

Eğitim öğretim yılının ilk çeyreği bugün sona erdi. Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü Lise Koordinatörü Aydın Ataş ara tatile çıkacak öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Haberler 16.11.2020 - 10:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çevrimiçi olarak balayp yar yüz yüze yar çevrimiçi sürdürülen 2020-2021 eitim öretim ylnn ilk çeyrei bitti. 23 Kasma kadar tatilde olacak örencilere Psikolojik Danmanlk ve Rehberlik Koordinatörü Aydn Ata ksa molay keyifle geçirmelerini salayacak önerilerde bulundu.

EKSKLERMZ GÖZDEN GEçRELM

Derslerde örenilen pek çok yeni bilgi ve beceriden eksik kalanlar veya tam anlalmayanlar bulup tekrar gözden geçirmek gerektiini belirten Ata, Gerekiyorsa daha iyi anlamak için pekitirici çalmalar yapmak, yeni konularn ilenmedii bu dönemde çok daha kolay olacaktr. Bu çalmalar, yeni çeyrek döneme daha hazr olmanz salayacak ve dersleri daha da kolay anlamanza yardm edecektir dedi.

ETKNLKLERMZ PLANLAYALIM

Dokuz günlük ara için bir baka önerimiz ise en bandan bu dönemde neler yapmak istediinizi düünmeniz olacak diyen Lise PDR Koordinatörü Aydn Ata, Örnein, Ara tatil sonrasnda neleri yapm olmak size iyi gelir? diye düünerek bunlar için plan yapmaya çalabilirsiniz. Plannzda hem elenmenizi, hem dinlenmenizi, hem de kendinizi gelitirmenizi salayan etkinliklere yer verebilirsiniz ifadelerini kulland.

UYKU VE EGZERSZ DÜZENMZE DKKAT EDELM

Aydn Ata, sözlerine öyle devam etti:

Salgnn ilk döneminde gece uyku saatleri oldukça deiken olabiliyordu. lk çeyrek dönemde nispeten bu düzeni biraz daha oturtmutuk. Ancak bu ara tatilde de uykunuzu düzenli tutmaya ve gece uyuma alkanlnz yitirmemeye dikkat edin. yi ve kaliteli bir uyku, zindelik için çok yararldr. Ayn zamanda bedensel aktivite de zinde kalmak için gereklidir. En azndan ölenden sonralar yarm saatlik yürüyüler, açk havaya çkma, spor vb. baz aktiviteler yapmak da çok yararl olacaktr. Ara tatil dönemi, salgn önlemlerini unutmadan sosyallemek için ideal bir zaman dilimidir. Ancak sohbet etmek için de olsa oyun oynamak için de olsa bilgisayar banda uzun süreler geçirmemeye dikkat etmenizi öneriyoruz. Uzun süre ekran banda oturmann bedensel ve zihinsel yorgunlukla omurga ve eklem bozukluklarna yol açabildiini unutmaynz.

HOBLERMZE ZAMAN AYIRALIM

Hobilere zaman ayrmak gerektiini belirten Aydn Ata, lginizi çeken bir hobi faaliyetiyle ilgilenmek, aratrma yapmak, kitap veya dergi okumak gibi faaliyetlere zaman ayrnz. Kitap seçerken Türk dili ve edebiyat öretmenlerinizin derslerde yararland ve sizlerin okumas beklenen güdümlü kitaplar listesinden de yararlanabilirsiniz dedi.

EVMZDE VE ALEMZLE ZAMAN GEçRELM

Aile üyelerine zaman ayrp onlarla yakndan ilgilenmek gerektiini belirten Aydn Ata, Böylelikle hem elenir ve mutlu hisseder hem de enerjinizi yeniden tazeleme olana bulursunuz. Ev içi ilerde sorumluluk alarak sofray toplamak, odanz düzenli ve temiz tutmak, yemekte masay hazrlamak, kaldrmak veya bulak makinesine bulaklar yerletirmek gibi ev ilerinde dier aile üyelerine yardm etmeniz hem ilikilerinizi güçlendirecek hem de sizlere iyi gelecek faaliyetlerdir. Ayrca, baka insanlara, canllara yardm etmek kendimizi iyi hissetmemizi salayan önemli bir admdr. Bu ksa molada salgn tedbirlerini elden brakmadan insanlara, hayvanlara ve çevreye yönelik bu tip faaliyetler için de zaman ayrabilirsiniz ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git