Araştırma görevliliğine atamalarda yaş sınırı kaldırıldı

Yükseköğretim Kurulunca yapılan yeni düzenleme ile "araştırma görevlisi kadrosuna başvurabilmek için ilana ilk başvuru tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olma" şartı kaldırıldı.

Haberler 04.10.2019 - 09:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Öretim görevlisi kadrosuna bavuracak adaylarda, en az tezli yüksek lisans derecesine sahip olmak veya lisans ve yüksek lisans derecesini birlikte veren programlardan mezun olma art aranacak

HABER MERKEZ

Yükseköretim Kurulunca (YÖK) yaplan yeni düzenleme ile aratrma görevlisi kadrosuna bavurabilmek için ilana ilk bavuru tarihi itibaryla 35 yan doldurmam olma art kaldrld.

Öretim Üyesi Dndaki Öretim Eleman Kadrolarna Yaplacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Snav ile Giri Snavlarna likin Usul ve Esaslar Hakknda Yönetmelikte Deiiklik Yaplmasna Dair Yönetmelik, Resmi Gazetenin bugünkü saysnda yaymland.

Yeni düzenleme ile 9 Kasm 2018 tarihli Resmi Gazetede yaymlanan ilgili mevzuatn baz maddelerinde deiiklie gidildi.

Buna göre, daha önceki mevzuatta bulunan aratrma görevlisi kadrosuna bavurabilmek için ilana ilk bavuru tarihi itibaryla 35 yan doldurmam olma art yürürlükten kaldrld.

Öretim görevlisi kadrosuna bavuracak adaylarda en az tezli yüksek lisans derecesine sahip olmak veya lisans ve yüksek lisans derecesini birlikte veren programlardan mezun olma art aranacak.

Meslek yüksekokullarnn YÖK tarafndan belirlenen uzmanlk alanlarndaki öretim görevlisi kadrolarna bavuracak adaylarda en az tezli yüksek lisans derecesine sahip olma ya da lisans mezunu olup belgelendirmek kaydyla alannda en az 2 yl tecrübe sahibi olmalar gerekecek.

- Tezsiz yüksek lisans mezunlarna özel geçici madde

Tezsiz yüksek lisans mezunlarnn öretim görevlisi kadrolarna bavurular ise yönetmelie eklenen geçici madde ile düzenlendi.

14 Mart 2016dan önce tezsiz yüksek lisans programlarna kaytl olup 9 Kasm 2018den önce tezsiz yüksek lisans programlarndan mezun olanlarn, meslek yüksekokullarnn en az tezli yüksek lisans mezunu olmak art aranan öretim görevlisi kadrolarna bavurularnda bugünkü düzenlemedeki özel artlar düzenleyen ilgili hükümler uygulanmayacak.

Tezsiz yüksek lisans mezunlarnn, öretim görevlisi kadrosuna 3 yl süre ile atamas yaplacak.

Bu kapsamda atananlarn, atama süresi içerisinde alanlaryla ilgili tezli yüksek lisans programlarn tamamlamalar art olacak. Süresi içinde alanlaryla ilgili tezli yüksek lisans programlarn tamamlayamayanlarn yeniden atamas yaplmayacak.

Ana Sayfaya Git