Araştırma: Öğrencilerin üçte biri okulu sevmiyor

Araştırmada, öğrencilerin üçte birinin okulu hiç sevmediği, neredeyse okuldan nefret ettiği ve “gereksiz” gördüğü ortaya çıktı.

Haberler 24.12.2021 - 10:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

AÜ YUAM Müdürü Doç. Dr. Ylmaz Soysal liderliinde, Doç. Dr. Somayyeh Soysal ve Doktorant eyma Da tarafndan, ilkokuldan lise son snfa kadar olan düzeydeki toplam bin 782 örenci üzerinde gerçekletirilen aratrma sonuçlarna göre, en az üç çocuktan biri okulu kontrol ve disipline etme merkezi ya da güvenilir olmayan ve gereksiz bir yer olarak görüyor.

SONUçLAR çOK DÜÜNDÜRÜCÜ

Konuyla ilgili açklamalarda bulunan AÜ YUAM Müdürü Doç. Dr. Ylmaz Soysal, Söz konusu aratrmada ortaya çkan oranlar bizi hem çok üzdü hem de fevkalade düündürüp endielendirdi. Her ne kadar katlmclarn önemli bir ksm okul için güzel eyler söylese de her üç örenciden birinin okuldan nefret derecesinde holanmamas çok ac. Üstelik bu oranlar örencinin cinsiyetine göre de deimiyor. Kz örenci katlmclarn da erkeklerin de üçte biri okulla ilgili oldukça olumsuz ifadeler kullanyorlar. Her iki cinsiyette de okulu bilginin merkezi ya da örenmenin gerçekletii bir yer olarak görenler maalesef çok az diye konutu.

OKUL TÜRÜNE GÖRE OKULA OLAN ALGI DEYOR

Doç. Dr. Soysal bu yorumlarn okul türüne göre deitiini açklad. Soysal, Buna göre ilkokul, ortaokul, Meslek Liseleri ve Spor Liselerinde okuyan örencilerin, mam-Hatip, Anadolu Liseleri ve Fen Liselerinde okuyan örencilere göre, okulla ilgili yorumlar oldukça olumlu. Seviye olarak ise ilkokul örencilerinin tamamna yakn okulu olumlu olarak yorumluyor. Ancak ortaokullarda okuyan her üç örenciden biri, Spor Liselerinde okuyan her dört örenciden biri ve Meslek Liselerinde okuyan her iki örenciden biri, mam Hatip Liselerinde, Anadolu ve Fen Liselerinde okuyan örencilerin ise yarsndan fazlas, okulla ilgili olumsuz bir alg ve deneyime sahip dedi.

Ana Sayfaya Git