Arazilerinde Üretime Geçti

Bilgi ve becerileri daha gelişmiş ziraat mühendisleri yetiştirmek amacıyla kendilerine birer dekarlık arazi kiralanan öğrenciler, tarlalarına mısır, soya, susam, kavun, karpuz ve sarımsak ekimi gerçekleştirdi

Haberler 09.07.2017 - 10:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Harran Üniversitesi (HRÜ) Ziraat Fakültesi Dekanl tarafndan kiralama yöntemi ile ziraat mühendislii bölümündeki 50 örenciye birer dekarlk arazi tahsis edildi.

Üniversitenin Osmanbey Yerlekesindeki arazilerinin deerlendirilmesi ve örencilerin pratik uygulama ile mühendislii daha iyi örenmeleri amacyla balatlan proje kapsamnda, örencilere birer dönümlük arazi kiraland.

Söz konusu arazilerde ürün çeitliliini geniletmek isteyen örenciler, Karaköprü Müftüsü Ahmet Altok tarafndan bereket duas okunmasnn ardndan tarlaya geçerek, msr, soya, susam, kavun, karpuz ve sarmsak ekimi gerçekletirdi.

Etkinlikte konuan HRÜ Ziraat Fakültesi Dekan Prof. Dr. Recep Gündoan, örencilerin pratikte kendilerini gelitirmeleri amacyla kiralama yöntemiyle arazi tahsis ettiklerini ifade etti.

ÜNVERSTE ÖRENCLER

Gündoan, 50 dekarlk alanda her bir örencimize 1 dekar olmak üzere arazi tahsis edildi. Örencilerimiz tohum ekiminden hasadna kadar bütün uygulamalar kendileri yapacak. Böylece öncelikle teorik bilgilerini pratik hale getirecekler ve bütçelemeyi örenecekler. Burada msr, soya, susam, kavun, karpuz, salatalk, kabak gibi ikinci ürünlerin çekirdeklerini ektik. Bu uygulamay 3üncü snf örencileriyle balattk ve bu yl kayt esnasnda örencilerimize kiralama karlnda arazi datacaz. Bunun sonucunda ise örencilerimizin müteebbis olmalarn salayacaz. dedi.

Tarm l Müdürü Murat çakmakl da örencilerin pratiini gelitirmeleri konusunda önemli bir projeye imza atan yetkilileri kutlayarak, böyle güzel bir projeye kendileri de her türlü destei vereceklerini söyledi.

Projede yer alan örenciler ise uygulamann çok anlaml olduunu ifade ederek, emei geçenlere teekkür etti.

Ana Sayfaya Git