Arsa ve bina desteği!

Dershanelerin özel okula dönüşümünü düzenleyen ve 2014'te yürürlüğe giren kanuna uygun koşulları yerine getiren dershanelere arsa ve bina desteğinin hangi şartlarda sağlanacağına ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

Haberler 26.02.2017 - 12:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dershanelerin özel okula dönüümünü düzenleyen ve 2014te yürürlüe giren 6528 sayl Kanunun öngördüü koullar yerine getiren dershanelere arsa ve bina desteinin hangi artlarda salanacana ilikin usul ve esaslar belirlendi.

Özel okula dönüen dershanelere arsa ve bina desteinin hangi artlarda salanacana ilikin usul ve esaslar düzenleyen ve Milli Eitim Bakanl ile Maliye Bakanlnca müterek hazrlanan 5580 Sayl Özel Öretim Kurumlar Kanunu Kapsamnda Dönüüm lemleri Gerçekletirilen Dershaneler Lehine rtifak Hakk Tesis Edilmesi veya Kiralama Yaplmasna likin Usul ve Esaslar Hakknda Yönetmelik bugün Resmi Gazetede yaymlanarak yürürlüe girdi.

ÖZEL OKULA DÖNÜTÜRENLER

Yeni düzenlemede özel okula dönüüm taahhüdünde bulunan dershanelere iki tür destek öngörülüyor.

Yönetmelie göre, Hazine tanmazlar üzerinde 25 yla kadar irtifak hakk kurulabilecek ya da mülkiyeti hazineye ait olmakla birlikte Milli Eitim Bakanlna tahsisli binalarn tamam veya bir ksm pazarlk usulü ile 10 yla kadar kiralanabilecek.

Milli Eitim Bakanl Özel Öretim Kurumlar Genel Müdürlüü, naat ve Emlak Dairesi Bakanl ile Maliye Bakanl Milli Emlak Genel Müdürlüünün koordinasyonunda yürütülecek süreçte, ihaleye katlmak için baz artlar aranyor.

rtifak hakk ve bina kiralama ihalelerine katlabilmek için dershane kurucularnn 1 Eylül 2015e kadar dönüüm programnda yer almas ve bu kapsamda özel okula dönüüm taahhüdünde bulunmu olmas art gerekecek.

ARSA VE BNA DESTE GELYOR

Ayrca ihalelere katlmak için dershanenin 6528 sayl Kanunun yürürlüe girdii 14 Mart 2014 itibaryla geriye dönük en az üç yl süre ayn gerçek kii tarafndan veya dershane kurucusunun tüzel kii olmas halinde ise çounluk hisse itibaryla ayn ortaklar tarafndan iletiliyor olmas da aranan artlar arasnda bulunuyor.

Her dershane kurucusu sadece dershanenin bulunduu il snrlar içerisindeki ihalelere katlabilecek.

mar plannda eitim tesis alan olarak ayrlm tanmazlar öncelikli olmak kaydyla mülkiyeti hazineye veya kamu idareleri ile mahalli idarelere ait tanmazlardan yönetmelik kapsamnda deerlendirilebilecek niteliktekiler tespit edilecek.

Mimar ve mühendislerce de incelenecek tanmazlardan uygun olanlar için ihale süreci balatlacak. rtifak hakk tesisi bakmndan 31 Aralk 2017 tarihine, kiraya verilecek tanmazlar için ise 31 Aralk 2018 tarihine kadar, en geç altar aylk periyotlar halinde ihaleye çklabilecek.

Dönüüm programna dahil olarak okul açma taahhüdünde bulunan dershanelerin bu taahhütlerini 2018-2019 öretim yl sonuna kadar yerine getirmeleri gerekecek.

MEB yetkilileri, dershane dönüüm programndaki bin 534 kurumun ihalelere girme yeterliliine sahip olduunu bildirdi.

Ana Sayfaya Git