Artık zorunlu değil...

Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti.Yüz binlerce kişi bekliyordu o ödemelere yeni düzenleme geldi. Türkiye Özel Okullar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dal, MEB'in yeni düzenlemesiyle özel okula kayıt yaptıracak velilerin yemek, kitap ve kırtasiye gibi ek hizmetlerden zorunlu değil, isteğe bağlı yararlanabileceklerini bildirdi.

Haberler 28.02.2020 - 09:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Özel okullarn yemek, kyafet, kitap ve krtasiye ödemelerine yeni düzenleme.Türkiye Özel Okullar Dernei Yönetim Kurulu Bakan Nurullah Dal, Milli Eitim Bakanl (MEB) Özel Öretim Kurumlar Yönetmeliinde Deiiklik Yaplmasna Dair Yönetmelik kapsamnda yaplan yeni düzenlemelere ilikin AA muhabirine deerlendirmelerde bulundu.

Bakanln yeni düzenlemesinin özel okullarda verilen yemek, kahvalt, servis, pansiyon, yatakhane, kitap-krtasiye, kyafet, etüt ve benzeri hizmetlerden yararlanmak isteyen örenci ve kursiyerlerden alnacak ücretlerin ayr ayr belirlenmesi yönünde hüküm getirdiini aktaran Dal, ayrca bu ücretlerin mays aynn sonuna kadar ilan edilmesinin de karar altna alndn söyledi. Dal, servis ücretlerinin austos ve eylül aylarnda belediyeler ya da odalar tarafndan açklanmas nedeniyle bu hükmün hayata geçirilmesinde çeitli skntlar dourabileceine iaret etti.

Ayrca farkl ülkelerden getirilecek kitap fiyatnn döviz kuru nedeniyle netletirilmesinin zor olduunu belirten Dal, bu iki konuda esneklik taleplerinin olabileceini bildirdi.Servis ve kitaplar dnda dier kalemler için düzenlemenin olumlu taraflarnn bulunduunu vurgulayan Dal, Bu hizmetlere ilikin ücretlerin, mays sonunda açklanma karar velilere rahatlk salayacak. Velilerimiz, özel okullarda hangi kalemin ne oranda artacan, dolaysyla gelecek yln eitim giderlerini önceden örenmi olacaklar. Veliler, bu ekilde okullar açldnda bir sürprizle karlamayacaklar. dedi.

EK HZMETLERDEN STEYEN VELLER YARARLANACAK

Nurullah Dal, bunun yannda Milli Eitim Bakanlnn yeni düzenlemesinde, özel okulda çocuu okuyan velilerin kitap, krtasiye, yemek gibi ek hizmetlerden isteyen velilerin yararlanabilecei, istemeyenlerin zorunlu tutulamayacann net olarak ifade edildiini belirterek, Bu konuda velilerimizden çok ikayet alyorduk. MEBin yeni düzenlemesiyle velilerimizin yemek, kyafet, kitap ve krtasiye gibi ek hizmetler konusunda serbest karar vermelerinin önü açlm oldu. dedi.

Ana Sayfaya Git