Artık animasyonlu sorular da olacak

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, e-Sınav formatında yapılan ehliyet sınavlarında ilk kez animasyonlu soruların yer alacağını belirterek "Uygulama, soruların daha anlaşılabilir olmasını sağladığı gibi ölçülmek istenen davranışların da net bir şekilde ortaya konulmasına katkıda bulunacak" dedi.

Haberler 15.11.2021 - 09:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlnca (MEB) e-snav formatnda yaplan ehliyet snavlarnda, sürücü adaylarn gerçek yaama uygun durumlarla karlatracak animasyonlu sorularn sorulmas karar alnd.

Milli Eitim Bakanlndan yaplan yazl açklamaya göre bakanlk, eitimde dijitalleme hedefleri dorultusunda çalmalarn sürdürüyor.

EHLYET SINAVI

Snav uygulamalarnda sürekli yenilikler yaplarak ehliyet snavlarnn geçerlilii ve güvenilirliine katk salayan çalmalar yürütülüyor.

Bakanlk, ehliyet snavlarnda yer alan sorular görsel açdan zenginletirmek, sorularn içeriini ve salayaca yarar gelitirmek için animasyonlu sorular kullanma karar ald. Adaylar, hazrlanacak animasyonlu sorularda gerçek yaama uygun durumlarla karlaacak.

Adaylarn snav öncesinde soru çeidini tanmas için animasyonlu sorularn da yer ald deneme snavlar hazrlanarak Ölçme, Deerlendirme ve Snav Hizmetleri Genel Müdürlüünün http://odsgm.meb.gov.tr ve http://esinavdeneme.meb.gov.tr/ uzantl internet adresinde eriime açld.

TME ENGELL ADAYI

Bu yeniliklerle birlikte ayrca iitme engelli adaylara snav destei için de çalmalar yaplyor. itme engelli adaylar için iaret dilinde sürücü eitim setleri ve buna yönelik animasyonlu sorularn hazrl devam ediyor.

SINAV GÜVENRL

Açklamada konuya ilikin görülerine yer verilen Milli Eitim Bakan Mahmut Özer, ehliyet snavlarnda ilk defa animasyonlu sorularn yer almasna ilikin, Uygulama, sorularn daha anlalabilir olmasn salad gibi ölçülmesi istenen davranlarn da net bir ekilde ortaya konulmasna katkda bulunacak. ifadesini kulland.

Yeni uygulamann snavn geçerliliine ve güvenilirliine katk salarken bakanlkça gerçekletirilen dier snavlara da yeni bir bak açs getireceini belirten Özer, unlar kaydetti:

itme engelli adaylarmz için de iaret dilinde sürücü eitim setleri ve animasyonlu sorularn hazrlanmasna yönelik çalmalarmz devam ediyor. Tüm çalmalarmz büyük bir özveriyle yürütülüyor. Emei geçen tüm çalma arkadalarma teekkür ediyorum.

Ana Sayfaya Git