Artık ücretsiz!

Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye'nin en çok kullanılan mobil uygulamalarından olan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ni yeniledi.

Haberler 21.11.2019 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl (MEB), Türkiyenin en çok kullanlan mobil uygulamalarndan olan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemini yeniledi.

Uygulama marketlerinin en çok indirilen ve kullanlanlar arasnda yer alan, yaklak 50 milyon mobil cihaza kurulu e-Okul uygulamasnn, MEB Bilgi lem Dairesi Bakanl tarafndan yenilenen versiyonu hizmete girdi.

Bakanlk tarafndan tüm velilere ücretsiz olarak sunulan hizmet, bir örencinin okula kaydndan balayarak mezuniyetine kadar olan tüm sürece ilikin bilgileri içeriyor.

Mobil uygulama üzerinden e-karne, ube yazl ortalamalar, not, nakil, devamszlk, merkezi snav, takdir, teekkür gibi alnan belgeler, haftalk ders program bilgilerine kolayca ulalabiliyor.

- Velilere bildirim gelecek

Bakanlk, mobil uygulama ile velilerin örencilerinin durumlarn kolayca takip edebilmelerini ve örenme sürecine etkin olarak katlmalarn hedefliyor.

Yeniden tasarlanan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi, kullanc deneyiminin kalitesini artrmasnn yannda Android veya iOS kullanclarnn alk olduklar platforma özgü kullanc arabirimi standartlaryla donatld.

Sistemde, yeni bir uygulama olarak velilere bildirim gönderme özellii kazandrld. Bildirim özelliiyle örenci devamszlklar gibi bilgilerin annda velilere ulatrlmas salanacak. Uygulamayla eitim süreçlerinin iyiletirilmesi ve devamszlk oranlarnn düürülmesi hedefleniyor.

- MEB biliim sistemlerini tek platformda birletirmiti

MEB sunduu her türlü hizmete yönelik i ve ilemlerini elektronik ortamda yaparak e-Okul, MEBBS, Doküman Yönetim Sistemi (DYS), Eitim Biliim A (EBA), e-Yaygn, Açk Öretim Kurumlar, e-Personel gibi farkl sistemler kullanyor.

Daha önce her bir sisteme farkl platformlardan giri yaplrken bu yl yaplan iyiletirmeyle MEBin elektronik hizmetlerinin tamamna ayn platformdan ve tek bir ifreyle girilebilmesi salanmt.

Ayrca söz konusu platformun e-Devlet ile entegrasyonu tamamland için e-Devlet ifrelerinin de kullanabilmesine imkan tannmt.

çalmalar, 2023 Eitim Vizyonundaki mevcut bilgi sistemlerinin entegrasyonu ve veriye dayal yönetim anlay çerçevesinde süreçlerin iyiletirilerek bata okullar olmak üzere tüm yönetim kademelerinde bürokratik i yükünün azaltlmas hedefi dorultusunda yaplyor.

Ana Sayfaya Git