Artuklu Üniversitesi öğrencileri Arapça yarışmasında dünya 3.'sü oldu

Katar'ın başkenti Doha’da iki yılda bir düzenlenen Uluslararası Üniversiteler Arapça Münazara Şampiyonası'nda Mardin Artuklu Üniversitesi adına yarışan İslami İlimler Fakültesi öğrencileri dünya üçüncülüğünü kazandı.

Haberler 21.03.2019 - 09:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Katar Emiri eyh Hamad Bin Khalifanin kz Hind bin Hamad bin Khalifan himayelerinde Katar Münazara merkezi tarafndan bu yl beincisi düzenlenen Uluslararas Üniversiteler Arapça Münazara ampiyonasna 50 farkl ülkeden 107 üniversite katld. Aralarnda Fransa, Güney Kore, Polonya, Srilanka gibi ülkelerin üniversitelerinin katld yarmada Mardin Artuklu Üniversitesi, üçüncü olmay baard.

DÜNYA ÜçÜNÜCSÜ OLDU

Mardin Artuklu Üniversitesinin bu baarsnn sevindirici olduu ifade eden Rektör Prof. Dr. Ahmet Arakça, Arapçann çounluu Orta Dou ve Kuzey Afrikada olmak üzere 450 milyondan fazla insan tarafndan konuulduunu ve Birlemi Milletlerin alt resmi dilinden birini oluturduunu söyledi. Prof. Dr. Arakça, Bilim ve dil dünyasnda yetkin uzmanlyla tannan 200den fazla üyeden oluan hakem heyetinin belirli kurallarla yönettii yarmada örencilerimizin ortaya koyduu bu baar üniversite olarak faaliyete geçirdiimiz Arapça programlarn baarsn göstermesi bakmndan çok önemlidir. Aralarnda Malezya slam Üniversitesi gibi son derece köklü akademik geçmie sahip üniversiteyle birlikte zengin Arapça eitimleriyle tannan Pakistan, ran ve Hindistan gibi devlet üniversitelerinin de yer ald bir yarmada dünya üçüncülüü gibi bir dereceyi kazanmak gurur vericidir. Uluslararas Üniversiteler Arapça Münazara Turnuvasnda bu baarlaryla, aldklar Arapça eitimin kalitesini yanstarak bizlere bu mutluluu yaatt için örencilerimizi ve hocalarmz yürekten tebrik ediyorum dedi.

Ana Sayfaya Git