Artuklu Üniversitesi öğrencileri Bosna’da

Mardin Artuklu Üniversitesi, “Mezopotamya’dan Balkanlara Eğitim Projesi” kapsamında Bosna Hersek gezisi düzenledi.

Haberler 07.07.2018 - 09:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

GAP Bölge Kalknma daresi tarafndan Sosyal ve Beeri Gelime Ekseninde kabul edilen ve Mardin Artuklu Üniversitesinin Mardin

Valilii ve Mardin Büyükehir Belediye Bakanlnn katklaryla hayata geçirdii Mezopotamyadan Balkanlara Eitim Projesi kapsamnda yürütülen faaliyetler sürüyor.

Üniversite bünyesinde kurulan Mardin Aratrmalar Uygulama ve Aratrma Merkezi, Bosna Hersek gezisi düzenledi. Örenciler, Balkanlarn en önemli figürleri arasnda yer alan ve 1566 ylnda Mimar Sinann örencilerinden Mimar Hayreddin tarafndan ina edilen Mostar Köprüsünü ziyaret etti.

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Ahmet Arakça, projenin gençlerin ve örencilerin yaam görgüsünü artrmak, okumaya ve aratrmaya dayal eitim kalitesini ve entelektüel baklarn gelitirmek amacyla balatldn belirtti.

Arakça, Mezopotamyann insanlar arasndaki kültür etkileiminin en fazla olduu medeniyet havzalar arasnda yer aldn ifade etti.

BOSNA HERKESE GTTLER

Balkanlarn, binlerce yldr farkl milletlerin, dillerin, kültürlerin ve dinlerin barna olduunu, ayn zamanda Müslümanlarn bu corafyay fethederek topraklarn vatan edinmesinin akabinde bir vakf medeniyetinin ortaya çktna iaret eden Arakça, unlar söyledi:

Bu iki medeniyet havzas arasnda karlkl etkileime arac olmak kültür ve düünce birikimleri hakknda bilgi salanmas amacyla hayata koyduumuz bu projede örencilerimizin çabasnn bir verime dönütürülmesi için, Artukludan Balkanlara temal seçmeli bir ders açarak kredili ders almalarn saladk.

Rektör Arakça, projeye yönelik yapt katk ve desteklerinden dolay Mardin Valisi ve Mardin Büyükehir Belediye Bakan Mustafa Yamana teekkür ederek etkinlik kapsamnda Balkanlar ziyaret eden örencilere elik etmek amacyla üniversite tarafndan yolluklu ve yevmiyeli olarak görevlendirilen Artuklu Üniversitesi öretim elemanlarnn gözetiminde yaplan saha gezisinin youn bir ekilde sürdüünü söyledi.

Artukludan Balkanlara ders materyallerini takip ederek interaktif sunumlar gerçekletiren ve seçilecek bir odak konuda aratrma yaparak yazl bir çalma sunacak örencilerin nitelikli çalmalar, proje sonrasnda bir kitapta toplanacak ve örencilerin adyla yaymlanacak.

Ana Sayfaya Git