Asırlık okulda eğitim müzesi!

MEB tarafından tarihi Ziya Gökalp Lisesi'nde oluşturulan İl Eğitim Tarihi Müzesi'nin açılışı yapıldı.

Haberler 22.12.2017 - 08:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Kurumlarndan biri olan 124 yllk Diyarbakr Ziya Gökalp Anadolu Lisesinde, Diyarbakr l Eitim Tarihi Müzesi açld.

Milli Eitim Bakanlnca balatlan uygulama çerçevesinde 81 ilin baz okullarnda eitim tarihi müzeleri açlyor. Diyarbakrda ise eitim Tarihi müzelerinden kabul gören Ziya Gökalp Anadolu Lisesinin müze açl Diyarbakr Valisi Hasan Basri Güzelolunun katlmyla gerçekleti.

ETM TARH MÜZES

Vali Hasan Basri Güzelolu, ülkenin eitim tarihinin en köklü ve en güçlü eitim kurumlarndan biri olan lisede müze oluturulduunu söyledi. Ziya Gökalp Anadolu Lisesinin 1893ten itibaren eitimde hizmet verdiini belirten Güzelolu, lisenin deiik dönemlerde Diyarbakr ve ülkesi için büyük hizmetler yapan örenciler yetitirdiini kaydetti.

Milli Eitim Bakanlnca balatlan uygulama çerçevesinde 81 ildeki okullarda müze oluturulduunu iaret eden Güzelolu, öyle konutu:

12 YILLIK OKUL MÜZE

Gerek Diyarbakrda, gerek bölgemizde gerekse de tüm Türkiyede bugüne kadar bir asr aan mazisiyle, yetitirdikleriyle gerçek bir eitim tarihi müzesi konumunu hak eden Ziya Gökalp Anadolu Lisemizde açyoruz. lk açld yldan bu yla ayn çizgide, Diyarbakr ve Türkiyenin eitimde yüz ak. Tüm Türkiyedeki yüz okul arasnda bu köklü geçmiiyle, derinliiyle ve zenginliiyle bunu hak eden bir eitim kurumu.

ÜNLÜ SMLER MEZUN OLDU

Lisenin birçok ünlü, önemli ve deerli kiinin hayata hazrladn ifade eden Güzelolu, Bir dönem mezunlarnn Kurtulu Sava mücadelesindeki kahramanl ve hemen o sene mezun olacak o yl ki gençlerimizin Kurtulu Savana katlmalarndan dolay mezun veremeyen bir kahraman gazi okulumuz ayn zamanda. ifadelerini kulland.

Daha sonra Vali Güzelolu, beraberinde l Milli Eitim Müdürü Hasan Aslan, Kayapnar Belediye Bakan Vekili Kaymakam Ozan Balc, öretmenler ve örencilerle müzede sergilenen geçmi yllara ait ders kitaplar ve eitim materyalleri, tarihi doküman, yayn, kitap, dergi, rehber, broür, katalog, fotoraflar inceledi.

Ana Sayfaya Git