Asırlık Eğitim Malzemeleri!

1954 yılında açılan Siirt Lisesi'nde oluşturulan Eğitim Müzesi'nde, yaklaşık 100 yıl önce okulllarda bulunan malzemeler sergilleniyor.

Haberler 15.09.2018 - 09:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

1930 ylna ait ders kitaplar, 1960l yllarda derslerde kullanlan ve ispirto ile çalan projeksiyon, s sonucu oluan kla film gösterimi yapan makine, 100 yllk fotoraflarn yer ald müze, ziyaretçileri geçmie yolculua çkaryor.

SRT-Siirtin ilk lisesi olan Siirt Lisesinde kurulan Eitim Müzesinde, tarihi eitim araç ve gereçlerinin yan sra, 1930 ylana ait ders kitaplar sergileniyor. Sergilenen tarihi eserler arasnda 1950li yllara ait olan ve o yllarda örencilerin sinevizyon gösterimi ile ders iledikleri ispirto ile çalan projeksiyon aleti dikkat çekiyor.

Bir yldan beri açk olan Eitim Müzesine youn bir ilginin olduunu belirten Siirt Lisesi Müdür Yardmcs Oktay Harman, Kentimize ait eitim müzesinde 1930-1960 yllarnda eitim ve öretimde kullanlan materyalleri sergiliyoruz. O yllarda eitim alannda kullanlan ve kstl imkanlara ramen yaplan bu materyalleri sergileyerek örencilerimize gösteriyoruz. Müzemiz kentimizin nadide yerlerinden birisi dedi.

ASIRLIK ETM MALZEMELER

Geçtiimiz yüzyldaki temel eitim araç ve gereçlerini, o dönemin olanak ve imkanlarn imdiki örencilere gösterme frsat bulduklarn anlatan Harman, Amacmz bugünkü teknolojide yeni nesil örencilerinin daha çok imkanlar olduunu ve derslerine skca sarlmasn bir nebze de olsa hatrlatmaktr dedi.

Eitim Müzesinde en ilgi ve dikkat çeken aletlerden birinin 1950li yllarda örencilere eitim verilen ispirto ile kullanlan projeksiyon aleti olduunu söyleyen Harman, öyle konutu:

O yllarda örencilere film vastas ile eitim veriliyordu ve bunu ispirto ile çalan bir alet ile yapyorlard. Yani deim yerinde ise imdi snflarmzda kullandmz akll tahta gibi bir aletti. Buraya gelen birçok örencinin dikkatini bu alet çekiyor ve ellerindeki mevut imkanlarndan ötürü memnun olmalarn talep ediyoruz. Dier yandan ise müzemizde çok sayda eitimde kullanlan kitap mevcut bunlar da gören örencilerimiz aknlklarn gizleyemiyorlar ve bu müzemiz gerek bizlere ve gerekse örencilerimize eitim alannda çok ciddi bir örnek olmaya devam ediyor.

Ana Sayfaya Git