Askıda poşetle ödev takibi!

Köy öğretmeninden öğrencileri Kovid-19'dan korumak için "askıda poşet"le ödev takibi

Haberler 19.09.2020 - 00:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bingöldeki bir köy okulunda müdür ve öretmen olarak görev yapan Ozan Akbulak, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgn sürecinde örencilerinin eitimlerine katk sunmak için ödev takibi için askda poet uygulamasn hayata geçirdi.

Merkez Sancak beldesi Akbudak Köyü lkokulunun tek öretmeni Akbulak, uzaktan eitim sürecinde örencilerini Kovid-19 salgnndan korumak için ilginç bir yöntem gelitirdi.

7 örencisi için her gün köye giden Akbulak, evde hazrlad ders notlarn ve sorular okulun duvarna her bir örencisi adna ast poetlere brakyor.

Örenciler de poetlerdeki kendi adlarna braklan notlar ve testleri alp evlerinde çalyor. Ardndan yaptklar ödevi öretmenlerinin kontrol etmesi için duvardaki poete brakarak okuldan ayrlyor.

POETLERE HEM ÖDEV HEM DE KÜçÜK HEDYELER BIRAKIYOR

Akbulak yapt açklamada, bu yöntemle Kovid-19 sürecinde örencilerinin eitimlerine katk sunmaya çaltn söyledi.

Ozan Akbulak, sürecin banda örencilerinin EBAdan dersleri takip etmeleri için de bizzat evlerine giderek televizyonlarndan gerekli ayarlamalar yaptn dile getirdi. EBA araclyla aldklar eitime ilave olarak da çocuklarn günlük ilenen dersleri tekrar etmeleri için notlar ve testler hazrladn, bunlar örencilere ulatrmak için de okulun duvarna kendi isimleri ile poet braktn anlatan Akbulak öyle devam etti:

Örenciler ödevlerini buradan günlük olarak gelip alyor ve bir önceki günün ödevini de brakyor. Ödevlerini aldklar için çocuklara küçük hediyeler de veriyorum. Bu ekilde ödev kontrolü ve ders tekrar yapmalarn salyoruz. dedi.

POETLERE BIRAKTII NOTLARLA PANDEMYE LKN VELLER DE BLGLENDRYOR

Duvara asl poetlere örenciler için ders notlarnn yan sra veliler için de salgna yönelik uyulmas gereken tedbirleri içeren bilgilendirme notlarn braktn anlatan Akbulak, Velilerimizle de iletiim halindeyiz. Bakanlmzn yaymlad pandemiye yönelik el ykamadan tutun da dier tedbirleri de içeren bilgilendirme yazlarn velilerimize gönderiyoruz. Bakanlmzn el kitapçklarn paylaarak veli ve örenci ile iletiim halinde bu dönemi en yüksek verimlilik ve en düük risk ile tamamlamaya çalyoruz. diye konutu.

OKULDAN UZAKLAMAMALARINI SALAMAYA çALIIYORUM

Bu yöntemle örencilerin okuldan uzaklamamalarn ve eitimden geri kalmamalarn salamaya çalyorum. ifadesini kullanan Akbulak, unlar kaydetti:

7 örencimiz var farkl snflardan. Örenciler bu ekilde ödevlerini gördüklerinde, kaynaklarn getirdiimde çok mutlu oluyorlar, hem beni gördükleri için hem de okul ortamna geldikleri için. Okul atmosferini de yayorlar. Bu poetleri aslnda evlerinin önüne asarak yapmay planladm ancak okuldan uzaklaacaklarn düündüm. Hem okulu görüyorlar hem de bana uzaktan da olsa yaptklar çalmalar gösteriyorlar. letiimimiz bu ekilde devam ediyor.

Ana Sayfaya Git